Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Girls just want to have fun ακόμα και στα 40. Μια γυναίκα κρατά σημειώσεις από τα 20


Αν είσαι 40 θα διαβάσεις σίγουρα αυτό το άρθρο. Αν είσαι 20 θα πεις ότι το έγραψε κάποια μεγάλη, όπότε άστο, κι αν είσαι άντρας "ποιά νοιάζεται αν θα το διαβάσεις ή όχι;". Στα 30 σου, νομίζεις ότι έχεις χρόνο να το κάνεις, ακόμα κι αν ο πατέρας σου έχει άλλη άποψη.

Είναι θέμα χρόνου να γίνεις 40, όσο έξυπνη κι αν θεωρείς ότι είσαι και....
μπορείς να σταματήσεις τον χρόνο. Άσχετα με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι και γράφουν ακόμα άλλοι, η καλύτερη περίοδος της ζωή σου μόλις άρχισε. Ναι, περνάς κρίση. Κι εγώ. Αλλά, τουλάχιστον μπορείς να την χειριστείς με γνώση και στιλ.

Όταν είσαι 20...
Έχεις όλο τον χρόνο που χρειάζεσαι να κοιμηθείς, να μορφωθείς, να βγεις, να πιεις και να αράξεις με τις κολλητές σου. Που θα πάτε, τι θα φορέσετε, ποια είναι η κυρίαρχη τάση στο μακιγιάζ. Πας στα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης, φλερτάρεις, έχεις τουλάχιστον ένα γκόμενο και αρκετούς στη λίστα αναμονής. Φυσικά και μπορείς να είσαι από εκείνες τις τυχερές που έχουν βρει τον σύντροφο της ζωής σου από τώρα. Οι υπόλοιπες καλή προφύλαξη στο σεξ, λογικά μαθαίνετε πια στο σχολείο. Οι άντρες, πάντως, θα είναι πάντα το κυρίαρχο ζήτημα στην κουβέντα, τι μου είπε, τι του είπα, τι έγραψε στο facebook, γιατί δεν με παίρνει τηλέφωνο κάθε ώρα, τι άλλαξε... Ύστερα έρχονται τα ρούχα και μετά τα μαθήματα (αυτό να το προσέξεις). Λογικά τέτοια εποχή ακόμα σπουδάζουν τα κορίτσια, οπότε το μόνο που θα πρέπει να σας νοιάζει είναι που θα πιείτε καφέ το μεσημέρι. Λίγη ξεκούραση μετά, μπορεί μελέτη και βραδινή έξοδος. Ακόμα κι αν δουλεύεις παράλληλα, σίγουρα προλαβαίνεις να κάνεις όλα τα υπόλοιπα. Η ζωή είναι όλη δική σου και ό,τι (φτου φτου) κακό κι αν σου συμβεί, δεν το βάζεις κάτω. Νιώθεις παντοδύναμη και είσαι. Με ένα σακίδιο μπορείς να κάνεις σαββατοκύριακο κάθε καθημερνική και το μόνο που χρειάζεσαι, να την ακους την σαραντάρα, είναι το αντηλιακό σου και το αποσμητικό σου.

Όταν γίνεις 30...
Ένα μικρό φλασάκι τρως με το σώμα σου. Ενώ δηλαδή εξακολουθείς να σαβουριάζεις τα έτοιμα, αρχίζεις να μην αδυνατίζεις όπως πριν. Τότε η διατροφή και η γυμναστική μπαίνουν στο πρόγραμμά σου και καλά θα κάνουν να μείνουν εκεί για πάντα. Η μπλούζα που άφηνε εκτεθειμένη την κοιλιά σου μακραίνει πια (καιρός είναι), ακόμα κι αν οι κοιλιακοί σου είναι φέτες. Δεν είναι της ηλικίας σου, δυστυχώς, καθώς έχεις πια καταλάβει τι είναι μόδα, και τι σου πάει ή όχι. Αν δεν έχεις μόνιμο σύντροφο και συνοδοιπόρο σε πιάνει ένα άγχος (κακώς, αν μου επιτρέπεις) μήπως, όπως συχνά φροντίζει να σου θυμίζει ο μπαμπάς σου, δεν προλάβεις να γίνεις μάνα on time. Εξακολουθείς να έχεις ώρα για βόλτες, καφέδες, ψώνια, φαγητό με τις κολλητές σου και πάντα το κυρίαρχο θέμα θα είναι οι άντρες. Που πάει η σχέση μας και αν κάνεις καλά που είσαι αφοσιωμένη σε αυτόν. Οι μονογαμικές φίλες σου είναι περισσότερες πια. Ύστερα η συζήτηση έρχεται στη δουλειά (που λογικά πρέπει να έχουν οι κοπέλες σε αυτή την ηλικία, αν θυμάμαι καλά). Είσαι ανεξάρτητη οικονομικά πια και έχεις καταλάβει πόσο πρέπει να προσπαθήσεις για να είσαι πάντα. Οι βραδινές έξοδοι για φαγητό πληθαίνουν, η σαλάτα πρασινίζει όλο και πιο πολύ, δοκιμάζεις περισσότερα εμφιαλωμένα ποτά από εκείνα που κάνουν ποπ και μαθαίνεις για την ονομασία προέλευσης. Το μακιγιάζ είναι όλο και πιο διαχρονικό, τα fancy χρώματα πετιούνται και τα κοτσιδάκια λύνονται. Εξωτερικά και εσωτερικά.

Όταν φτάσεις τα 40...
Όσο κι αν ακούγεται sex and the city τηλεοπτική ατάκα, τα μπότοξ, αν δεν τα έχεις κάνει ακόμα, τουλάχιστον τα συζητάς. Το φαγητό προσεκτικά. Ο χρόνος, αν έχεις αποφασίσει να κάνεις οικογένεια... Δεν υπάρχει. Λίγο πριν τα 40 πρέπει να αποφασίσεις. θα είσαι μια μοιραία γυναίκα μόνο ή μια ωραία γυναίκα, μητέρα και εργαζόμενη; Δυο δρόμους έχει η ζωή και πάντα (μάλλον καθώς έχω ήδη επιλέξει) οι γυναίκες θα αναρωτιούνται αν έκαναν καλά που έστριψαν δεξιά ή αριστερά. Η γκαρνταρόμπα σου δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει ταγέρ, ώστε να είσαι 40. Ούτε να κρατάς σε χαρτοφύλακα την εμπειρία σου στη ζωή και την δουλειά σου. Η εξωτερική σου εμφάνιση αρκεί να είναι λεπτή, κατά τα άλλα το στιλ σου το έχεις πια επιλέξει και οφείλει να σου πηγαίνει. Αν είσαι μάνα (με νιώθεις), έχεις πολλούς ρόλους να παίξεις. Εκτός από της μητρότητας που τον είχες μέσα σου από μικρή, έχεις καθημερινές οντισιόν συζύγου ή συντρόφου και refresh (all the time) upadated επαγγελματία. Ας είχες διαλέξεις τον άλλο δρόμο, αφού δεν έχεις χρόνο να κοιμηθείς. Γυμναστική κάνεις όπως οι πολιτικοί. Στις 6 το πρωί. Οι πιο ευτυχισμένες 40αρες είναι εκείνες που έχει οικιακή βοηθό, γράφει ένα μαγνητάκι στο ψυγείο μου και εσύ ξέρεις καλύτερα. Ο αριθμός δίπλα στο όνομά σου θα σε ακολουθεί παντού πια, σαν τιμωρία, όπως έχει πει και η Madonna, σαν κάποιος να θέλει να σου θυμίζει συνέχεια ότι έχεις τώρα όρια. Δεν έχεις καλή μου. Η καλύτερη περίοδος της ζωή σου μόλις άρχισε.
Don't panic! 
http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου