Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Επιτέλους ξυπνήστε: O Παναθηναϊκός διαλύεται!

Ο Κώστας είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος. Έχει τη δουλειά του, δεν είναι πιτσιρικάς, έχει μεστό μυαλό και ξέρει καλά τι συμβαίνει στην πιάτσα.

Σήμερα που με υποδέχθηκε στο γραφείο του, η πρώτη του κουβέντα ήταν «έχεις τίποτα καλό για τον Παναθηναϊκό;». Είναι από τους «άρρωστους» με την ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα πήγαινε ποτέ να κάνει επεισόδια. Είναι, όμως....
πάνω από τον υπολογιστή του περιμένοντας να ενημερωθεί για οτιδήποτε νεότερο για το Τριφύλλι και ενίοτε να σχολιάσει για τα τεκταινόμενα.

Όταν του εξήγησα δύο πράγματα για το τι συμβαίνει στην ομάδα τούτες τις μέρες, τον είδα να αλλάζει όψη. «Διαλυόμαστε ε; Πάμε Δ’ Εθνική. Εγώ πίστευα ότι κάτι θα γίνει, δεν θα τον άφηναν τον Παναθηναϊκό έτσι». Συνειδητοποίησα εκείνη τη στιγμή, ότι πραγματικά ο πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει πραγματικά τι συμβαίνει στους Πράσινους. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι εδώ, σε αυτή τη γωνίτσα του κυβερνοχώρου, οι περισσότεροι το έχετε καταλάβει. Θα κάνω μια όσο το δυνατόν πιο αναλυτική προσπάθεια να εξηγήσω αναλυτικά τι συμβαίνει, τι περιμένουμε και τι προοπτική υπάρχει. Όχι για εσάς τόσο όσο με τη βοήθειά σας να το κοινοποιήσετε σε φίλους και γνωστούς για να είναι προετοιμασμένοι και να αποφασίσουν εάν θέλουν να αντιδράσουν ή όχι.

Ο Παναθηναϊκός είναι ακέφαλος. Δεν διαθέτει διοίκηση. Αυτό συνέβη μετά την παραίτηση των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου (Χατζηνικολάου – καλού φίλου πρώην προέδρου της βαρδινογιαννικής εποχής, Τζήμα – καλού φίλου του Οδηγητή, Λουμίδη – οικογενειακώς πάνω από μια δεκαετία στη διοίκηση Βαρδινογιάννη και βέβαια συνεργασία με τη GreenTeam για τη μπουτίκ στη Νέα Υόρκη) που επέφερε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. Προκηρύχθηκε Γ.Σ. στις 18 Απριλίου για αντικατάσταση των μελών αλλά αυτό δεν έχει νόημα αφού εάν υπήρχε πρόθεση αντικατάστασής τους, οι μέτοχοι θα φρόντιζαν να το κάνουν νωρίτερα.

Συνέπεια αυτού είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει τίποτα που να έχει σχέση με χρήματα γιατί απλούστατα δεν έχει μείνει κανείς στο Δ.Σ. για να έχει δικαίωμα υπογραφής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρήματα, ακόμα και να εισρεύσουν στην ΠΑΕ. Επίσης δεν μπορεί να προκύψει καμία συμφωνία με οφειλές προς τρίτους.

Το ταμείο είναι άδειο γιατί τα τελευταία χρήματα από προείσπραξη τηλεοπτικού συμβολαίου και μιας χορηγίας δόθηκαν για πληρωμές παικτών πριν το ντέρμπι «αιωνίων». Τα χρήματα των Βγενόπουλου – Πολέμη που είχαν συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχουν μπλοκαριστεί από τους ίδιους ελλείψει Δ.Σ.

Η τιμωρία από την UEFA με αποκλεισμό συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν είναι σχεδόν δεδομένη. Ο Παναθηναϊκός οφείλει μέχρι 31 Μαρτίου να έχει αποπληρώσει οφειλές 2,4 εκατ. ευρώ που αφορούν χρέη έως 30/9/2011 και να αποπληρώσει ή ρυθμίσει τρόπο εξόφλησης των χρεών μέχρι 31/12/2011 ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ποσό έχει πληρωθεί. Το δεύτερο αποκλείεται να πληρωθεί. Για το λόγο αυτό επελέγη η διαδικασία διακανονισμού, να μαζέψει δηλαδή η ΠΑΕ υπογραφές όλων των παικτών όπου θα συμφωνείται η εξόφληση των οφειλομένων προς αυτούς στις αρχές Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου. Οι παίκτες έδωσαν προθεσμία έως αύριο στους μετόχους για να τους δώσουν εξηγήσεις. Κάτι που δεν θα γίνει και επομένως οι ποδοσφαιριστές δεν θα υπογράψουν.

Πρακτικά η τιμωρία από την UEFA σημαίνει μείον διαρκείας, μείον τα εισιτήρια από τους όποιους ευρωπαϊκούς αγώνες, μείον εμπορικά έσοδα, μείον έσοδα από πιθανές προκρίσεις. Μπορεί να αρχίζει από 3 εκατ. ευρώ χασούρα και να φτάνει μέχρι πάρα πολλά εκατομμύρια εάν κατόρθωνε ο Παναθηναϊκός να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Europa League.

Δεν είναι μόνο αυτό. Η τιμωρία από την UEFA έχει τεράστιες επιπτώσεις στο πρωτάθλημα. Βάσει της νέας απόφασης της Σούπερ Λίγκας εφόσον τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός, δεν θα έχει δικαίωμα για να κάνει μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων. Χάνει χωρίς δεύτερη κουβέντα τους Κλέιτον, Νίνη, Σιμάο, Καραγκούνη, Κουίνσι, Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Καντέ, Ρούντολφ. Και βέβαια παίκτες πρώτης σειράς σαν τον Λέτο και τον Μπουμσόνγκ θα θελήσουν να φύγουν.

Ελλείψει χρημάτων θα αρχίσουν να «σκάνε» προσφυγές παικτών για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους ή να εξασφαλίσουν την ελευθερία τους. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεμείνει από παίκτες και να παίζει με τα παιδιά της ομάδας Νέων στο επόμενο πρωτάθλημα!

Επίσης θα καταφθάσουν και άλλα μαντάτα από το εξωτερικό με τις Μαρσέιγ, Σετούμπαλ να απαιτούν τα χρήματά τους.

Χωρίς διοίκηση και χωρίς χρήματα, ο Παναθηναϊκός οδεύει στη διάλυση της εταιρίας λόγω χρεών και αδιαφορίας. Άρα στη Δ’ Εθνική.

Φωνάξτε το όσο μπορείτε. Ο Παναθηναϊκός διαλύεται εάν αφεθεί στο έλεος του. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο καθένας σας. Να βγει στο δρόμο, να βγάλει πανό, πλακάτ, αφίσες, να ανοίξει ένα λογαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του Τριφυλλιού, να καθίσει στο γραφείο του και να κοιτάει την τηλεόραση ή τον υπολογιστή του, να προσεύχεται για ένα θαύμα. Όσοι θέλουν να αντιδράσουν ας το κάνουν ΤΩΡΑ. Δεν υπάρχει χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου