Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αυστραλία: Στα σκαριά βίζα εργασίας για τους Έλληνες

Η Αυστραλία προτίθεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα με σκοπό τη σύναψη διμερούς συμφωνίας για τη χορήγηση βίζας διακοπών, με δικαίωμα εργασίας, (working holiday visas), για νέους και νέες από 18 έως 30 ετών.

Αυτό δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης, Chris Bowen, σε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας που τον....
επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του στο Σίδνεϊ.

«Ο υπουργός είδε το θέμα θετικά και θα επιδιώξει να το συζητήσει με τις ελληνικές αρχές» είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Χάρης Δανάλης, Και πρόσθεσε: «Το βρίσκει (σ.σ. ο υπουργός) λογικό και δίκαιο να συναφθεί συμφωνία με την Ελλάδα, αφού υπάρχουν πάνω από 15 τέτοιες συμφωνίες με άλλες χώρες. Η Ελλάδα, μας είπε ο υπουργός, δεν το έχει ζητήσει επίσημα, αλλά ο ίδιος θα ξεκινήσει την προσπάθεια αυτή, βάζοντας το υπουργείο του να επικοινωνήσει με τις ομόλογες ελληνικές αρχές».

Ο κ. Δανάλης είπε ότι στη συζήτηση ο υπουργός αποκάλυψε ότι και πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε τεθεί και πάλι το θέμα αυτό, αλλά η πρωτοβουλία σκόνταψε στο ότι η Ελλάδα, ήθελε η συμφωνία να ισχύει μόνο για τους Έλληνες υπηκόους προς την Αυστραλία και όχι το αντίστροφο.

«Δεν αποδέχονταν, δηλαδή, την αμοιβαιότητα και εκεί ήταν που ναυάγησε η προσπάθεια, όπως μας εξήγησε ο υπουργός. Ας ελπίσουμε ότι τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά», είπε ο κ. Δανάλης στη συνέντευξή του προς το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου