Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Μπορεί να είμαστε το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ως κράτος αλλά...

...τουλάχιστον ας μην τρώμε τη παραμύθα από όλα τα ΜΜΕ!! Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μην πανικοβαλλόμαστε! Σκεφτείτε μόνο το πιο απλό, αν ήθελαν ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι δεν θα μας είχαν στείλει από την Ευρωζώνη μέχρι τώρα;;  

Δώστε λίγο βάση σε αυτό που είπε ο πρόεδρος του Eurogroup!!

"Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί το ζήτημα χρονικής παράτασης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας στο όριο του 3%. Είπε, ωστόσο, ότι προϋπόθεση είναι ο σχηματισμός ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα εφαρμόσει το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής. Ένα πρόγραμμα που όπως, ωστόσο δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δεν αναμένεται να τροποποιηθεί στις βασικές του κατευθύνσεις.

Τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, όσο και ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν τόνισαν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Ο Πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά είμαι κατηγορηματικά κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η ευρωζώνη έχει 17 μέλη και δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο την Ελλάδα εκτός ευρώ. Πρόκειται για ανοησίες και προπαγάνδα. Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία. Αυτά τα σενάρια προκαλούν την ελληνική κοινή γνώμη. Η Ελλάδα ψήφισε. Ελπίζω ότι στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν θα πρέπει να δίνουμε μαθήματα στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Όμως συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα και θα πρέπει να εφαρμοστεί».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέμεινε στην ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών εκ μέρους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «δεν είναι καιρός για χαλάρωση».

Από την πλευρά του ο Όλι Ρεν τόνισε: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και σε υγιή δημοσιονομικά μεγέθη, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής».

Ο Επίτροπος Ρεν ανέφερε, επίσης, ότι «το μέλλον της Ελλάδας και η ευημερία των πολιτών της βρίσκεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα χέρια των Ελλήνων πολιτικών» και χαρακτήρισε το πρόγραμμα «σύμφωνο αλληλεγγύης» μεταξύ της Ελλάδας και των 16 εταίρων της και προϋποθέτει το σεβασμό των δεσμεύσεων.

Σε ό, τι αφορά την έως τώρα εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι υπήρξαν δυσκολίες οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη πολιτικής συναίνεσης και στην αδυναμία της ελληνικής διοίκησης.

Τέλος, ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ, ερωτηθείς για το θέμα της αποπληρωμής του ομολόγου, ύψους 435 εκατ. Ευρώ που λήγουν στις 15 Μαίου, αρκέστηκε να δηλώσει ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου