Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Εκτέλεσαν πρώην υπουργό της Β.Κορέας επειδή δεν θρήνησε αρκετά!

Ένα παραπάνω ποτηράκι που ήπιε κατά την επίσημη περίοδο πένθους για τον πρώην ηγέτη της Βορείου Κορέας Kim Jong-il φαίνεται πως στοίχισε πολύ ακριβά στον πρώην υφυπουργό Άμυνας της χώρας.

Ο Kim Chol συνελήφθη προ μηνών ύστερα από διαταγές του Kim Jong-un, που ανέλαβε την ηγεσία μετά το....
θάνατο του πατέρα του.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Νότιας Κορέας, ακολουθώντας τις εντολές του Kim Jong-un «να μην μείνει ούτε ένα ίχνος του», ο Kim Chol τοποθετήθηκε σε ένα σημείο και εκτελέστηκε με όλμο.

Η εκτέλεση αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα των εκκαθαρίσεων μελών του στρατού ή του κόμματος της Βόρειας Κορέας, που θεωρήθηκε ότι απειλούσαν το νέο καθεστώς.

Μέχρι στιγμής φέτος, 14 ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν πέσει θύματα εκκαθαρίσεων, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας που διαθέτει ο Yoon Sang-hyun, μέλος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων, εμπορίου και ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Μεταξύ αυτών που έχουν χάσει την εύνοια του καθεστώτος είναι ο επικεφαλής του στρατού Ri Yong-ho και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Βόρειας Κορέας Ri Kwang-gon.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πράξεις αυτές του Kim Jong-un αποσκοπού στην εδραίωση της δύναμής του και στην αποτροπή οποιασδήποτε κριτικής αναφορικά με το νεαρό της ηλικίας του και την απειρία του.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου