Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ανατριχίλα με το ντόπινγκ του Αρμστρονγκ!

Το πόρισμα για την υπόθεση του ποδηλάτη, Λανς Άρμστρονγκ ανακοινώθηκε και αποκαλύπτει πως ο Αμερικανός ήταν εξπέρ στο ντόπινγκ, με μεταγγίσεις αίματος με σακούλες αλλά και εθισμένος στα αναβολικά!

Στον Λανς Άρμστρονγκ αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι που είχε κατακτήσει στην καριέρα του λόγω χρήσης αναβολικών και σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της USADA, Τράβις Τίγκαρτ, υπάρχουν....
καταληκτικές και αδιάψευστες αποδείξεις για μία οργανωμένη επιχείρηση ντόπινγκ μέσα από την ομάδα του, την US Postal Service Pro Cycling Team (νυν Discovery Channel Pro Cycling Team).

Μάλιστα, ο χαρακτηρισμός για την υπόθεση είναι πως αποκάλυψαν ότι ο ποδηλάτης και οι συνεργάτες του είχαν: «το πιο εκλεπτυσμένο πρόγραμμα ντόπινγκ που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος του αθλητισμού» και το πόρισμα αναφέρει: «Η USADA έχει βρει αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Λανς Άρμστρονγκ συμμετείχε σε κατά συρροή απάτη με τη χρήση, διαχείριση και κυκλοφορία αναβολικών ουσιών και μεθόδων. Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός μικρού στρατού υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρέμπορους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του».

Εναντίον του Λανς Άρμστρονγκ κατέθεσαν 11 πρώην συναθλητές του και πρόκειται για τους Τάιλερ Χάμιλτον, Φλόιντ Λάντις, Φράνκι Αντρέου, Μάικλ Μπάρι, Τομ Ντάνιελσον, Τζορτζ Χίνκαπι, Λέβι Λάιπχαϊμερ, Στέφεν Σβαρτ, Κρίστιαν Βάντε Βέλντε, Τζόναθαν Βότερς και Ντέιβιντ Ζαμπρίσκι.
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου