Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αυτό το ισοδύναμο βρήκε η κυβέρνηση: Οι επαγγελματίες θα πληρώσουν τα επιδόματα των τριτέκνων!

Από την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να βρει τα κονδύλια για να δώσει μεγαλύτερα επιδόματα στους τρίτεκνους και πολύτεκνους, σαν αντιστάθμισμα για τις φορολογικές επιβαρύνσεις που φέρνει η νέα φορολογική κλίμακα από 1-1-2013.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε μιλώντας σε....
δημοσιογράφους ότι μία από τις προτάσεις που εξετάζονται για να εξοικονομηθούν κονδύλια είναι και η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος. Απέκλεισε, πάντως, ότι τα επιπλέον έσοδα θα προέλθουν από αύξηση των φόρων ακινήτων αλλά και κάθε σκέψη για επιβολή έκτακτης εισφοράς 2.000 ευρώ στους επαγγελματίες. .

Η ίδια πηγή ανέφερε πως τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου με την κλίμακα φόρου εισοδήματος που θα ισχύσει από 1-12013. Τον Ιανουάριο πιθανότατα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στους φόρους ακινήτων, τις αποδείξεις κλπ..

Ταυτόχρονα πάντως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και το ενδεχόμενο να ανέλθει υψηλότερα ο συντελεστής φόρου 45%, αντί από τα 48.000 ευρώ που προβλέπει η υπό διαμόρφωση κλίμακα φόρου φυσικών προσώπων..

Το απόγευμα της Πέμπτης στις 7 θα γίνει τελικά η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων, ενώ λίγο νωρίτερα θα συναντήσει και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.
http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου