Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μετά από 66χρόνια, βρήκε τον δολοφόνο της "Μαύρης Ντάλιας" !!!

Ο Μπάστερ, ένας ταλαντούχος αστυνομικός σκύλος (!) με πολλές περγαμηνές στην καριέρα του κρατάει πιθανότατα το κλειδί για τη δολοφονία της "Μαύρης Ντάλιας", ένα από τα διασημότερα εγκλήματα του 20ου αιώνα.

Ήταν 15 Ιανουαρίου του 1947 όταν η Μπέτι Μπέρσινγκερ, που περπατούσε στη λεωφόρο Νόρτον του....
Λος Άντζελες μαζί με την 3χρονη κόρη της, ανακάλυπτε σε ένα πάρκινγκ τη σορό μίας γυναίκας, φρικτά παραμορφωμένης.

Κομμένη στα δύο στο ύψος της μέσης, είχε τα χέρια της πάνω από το κεφάλι και τα πόδια διάπλατα ανοιχτά, ενώ το σώμα της έμοιαζε να έχει στραγγιστεί από το αίμα.

Βιβλία και ταινίες
Ήταν η 22χρονη ανερχόμενη ηθοποιός Ελίζαμπεθ Σορτ, η "Μαύρη Ντάλια" όπως έμεινε γνωστή, και η ιστορία της ζωής της αλλά και το φρικτό της τέλος έδωσαν έκτοτε ατελείωτη τροφή σε βιβλία, τραγούδια, θεωρίες συνωμοσίας και φυσικά ταινίες, όπως το ομώνυμο φιλμ του Μπράιαν ντε Πάλμα με τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

Σήμερα, 70 σχεδόν χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, δύο πρώην ντετέκτιβ σκαλίζουν και πάλι την υπόθεση. Με τη βοήθεια του 9χρονου Μπάστερ, ενός Λαμπραντόρ ειδικευμένου να οσφρίζεται πτώματα. οστά σε αποσύνθεση και ίχνη αίματος, ο Στιβ Χόντελ, πρώην επόπτης του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος Άντζελες αλλά και συγγραφέας του μπεστ - σέλερ "Ο εκδικητής της "Μαύρης Ντάλιας", ενισχύει την αρχική θεωρία του: ο σαδιστής δολοφόνος της περιβόητης "Μαύρης Ντάλιας" ήταν ο ίδιος του ο πατέρας Τζόρτζ Χιλ Χόντελ, γιατρός στο επάγγελμα με δικό του ιατρείο στην πόλη την εποχή εκείνη.

Για να το αποδείξει επέστρεψε μαζί με το συνάδελφό του Πολ Ντόστι και το σκύλο του δεύτερου στο σπίτι όπου έμεναν κάποτε οι Χόντελ.

Το Sowden House, όπως ονομάζεται από το όνομα του φωτογράφου Τζον Σόουντετ - του πρώτου ιδιοκτήτη του - κατασκευάστηκε το 1926 από το διάσημο αρχιτέκτονα Λόιντ Ράιτ και παραπέμπει σε ναό των Μάγια!

Αφού χτένισε την έπαυλη, ο Μπάστερ"σήμανε συναγερμό" σε 4 τοποθεσίες, ανάμεσά τους τα σκαλιά της εισόδου και το υπόγειο. Τα επίσημα αποτελέσματα από το "στοιχειωμένο σπίτι" αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, ο Χόντελ όμως δεν έχει καμία αμφιβολία.

Ο πατέρας του, που έφυγε από τη ζωή το 1999, είχε αφήσει πίσω του πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία, ανάμεσά τους και τις φωτογραφίες μίας κοπέλας που έμοιαζε με τη Σορτ. Οι δύο τους φέρεται να διατηρούσαν ερωτικό δεσμό που έληξε άδοξα και εκείνος ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους για την υπόθεση.

Ο Μπάστερ, άλλωστε, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε σκύλος.

Έχει εξασκηθεί σε νεκροταφεία στη Νεβάδα, έχει ταξιδέψει στην Ταράβα της Ιαπωνίας για να εντοπίσει τους Αμερικανούς πεζοναύτες που θάφτηκαν εκεί μετά τη μάχη του 1943, ενώ βοήθησε σημαντικά και στις έρευνες στο ράντσο Μπάκερ, όπου κρύβονταν ο Τσαρλς Μάνσον και τα μέλη της "Οικογένειάς" του μετά τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να εντοπίσει σχεδόν κάθε μορφή ανθρώπινης αποσύνθεσης, από τις τέφρες των νεκρών, μέχρι τα νεκρά έμβρυα ( ο Χοντέλ πραγματοποιούσε αμβλώσεις στο σπίτι του), ανθρώπινο αίμα, λείψανα, τα πάντα.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν παραμένει. Ο Μπάστερ απλά κλαψούριζε ή έλυσε τελικά ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Χόλιγουντ;

Η απάντηση αναμένεται...
 i-diadromi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου