Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Reuters: Επιστρέφουν οι αναρτήσεις στο Facebook με μακάβριο περιεχόμενο

Η διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, θα αρχίσει και πάλι να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ανάρτηση εικόνων και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο, αίροντας μια προσωρινή απαγόρευση που είχε τεθεί σε ισχύ στις αρχές του έτους, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μετά από ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, ότι θα....
επιτρέπεται μία τέτοια ανάρτηση εφόσον σκοπός του περιεχομένου αυτού είναι να «αποδοκιμάζουν» οι χρήστες τις αποτρόπαιες και βίαιες πράξεις και όχι για να τις εκθειάζουν.

«Το Facebook εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα μέρος όπου οι χρήστες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, ειδικά όταν αυτές σχετίζονται με αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τρομοκρατικές πράξεις και άλλα βίαια γεγονότα», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Οι χρήστες αναρτούν βίντεο από αυτά τα γεγονότα στο Faceboook προκειμένου να τα καταδικάσουν. Εάν τα εκθείαζαν, τότε η προσέγγισή μας θα ήταν διαφορετική».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία εργάζεται για την ανάπτυξη νέων τρόπων που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο που βλέπουν μέσω προειδοποιήσεων.

Στις 10 Αυγούστου του 2013 ο Ντέρεκ Μεντίνα από την Φλόριντα των ΗΠΑ, ανάρτησε μία φωτογραφία στο Facebook στην οποία απεικονιζόταν το άψυχο σώμα της συζύγου του να κείτεται στο πάτωμα του σπιτιού τους. Λίγο αργότερα ο άνδρας ομολόγησε πως σκότωσε την 26χρονη Τζένιφερ Αλφόνσο επειδή, όπως ισχυριζόταν, αυτή τον κακοποιούσε σωματικά.
http://www.xespao.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου