Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2013: Η γειτονιά του κέντρου γιορτάζει και γεμίζει την πόλη με μουσική και δρώμενα

Τη μεγάλη «Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2013» ετοιμάζεται να υποδεχτεί η πόλη την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, που έχει ως στόχο να αναδείξει τη γειτονιά του Ψυρρή ως μια ιστορική περιοχή του κέντρου.

Τη γιορτή συνδιοργανώνουν ο....
Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, η 1η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, ο ΟΠΑΝΔΑ και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η παλιά πόλη» αποτελώντας μια γιορτή καλλιτεχνών με έκθεση ζωγραφικής και έκθεση φωτογραφίας, συναυλίες από μουσικά σχήματα, θεατρικά δρώμενα και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά.



Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος:
- Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων σε έναν μουσικό περίπατο στη γειτονιά του Ψυρρή
- η MONUMENTA (αστ. μη κερδ. εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου) με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά στην πλατεία Αγίων Αναργύρων
- το «Σχολείο παιχνιδιού» (εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευσης), σε ένα υπαίθριο πολυθεματικό εργαστήρι δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης στις οδούς Λεπενιώτου και Τάκη (από 15:00 έως 16:30), όπου παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία, με άξονα το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, να πειραματιστούν να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν συμμετέχοντας σε ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις (κουκλοθεατρικές, εικαστικές, μουσικές, θεατρικές).
- τα μουσικά σχήματα: Duo Capriccioso (flute-guitar), Cosa NosTres (guitar trio), 33 SΤΡΟΦΕS, WEST COAST BAND, ΚΥΝΗΓΟΙ ΟΝΕΙΡΩΝ, 719, ο Κώστας Βλαχόπουλος σε αργεντίνικο τάνγκο, οι Carousel σε μουσική της Μεσογείου, οι Nastazia and the Jazzuars (τζαζ τρίο) καθώς και άλλα σχήματα
- έκθεση ζωγραφικής από την Πόλλυ Γεωργακοπούλου
- έκθεση φωτογραφίας από τον Αρσένη Μιάρη
- η Π.Ε.Ν.Ε.Α. (Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών)



Πληροφορίες
Kυριακή 10 Νοεμβρίου
Πού: στις οδούς Τάκη, Λεπενιώτου, Ωγύγου, την οδό και την πλατεία Αγίων Αναργύρων και στο café Gallery (πλ. Ελευθερίας 6)
Ώρα: 14.00- 18.00




http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου