Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γιατί δεν κάνει καλό στην υγεία των γυναικών ο γάμος με μικρότερο άνδρα;

Όταν η διαφορά είναι 7-9 χρόνια τότε η γυναίκα έχει μικρότερο προσδόκιμο ζωής Όταν η διαφορά είναι 7-9 χρόνια τότε η γυναίκα έχει μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Μπορεί μια γυναίκα που παντρεύτηκε μικρότερο άνδρα να κινδυνεύει η υγεία της; Και εάν ναι, τότε πως γίνεται η υγεία ενός άνδρα που παντρεύεται μικρότερη γυναίκα να μην έχει κανένα πρόβλημα; Πως όμως, ο γάμος μιας γυναίκας με νεότερο της άνδρα, της απομυζά χρόνια;....

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι συντάκτες του περιοδικού Demography, ύστερα από μελέτη που έκαναν Γερμανοί επιστήμονες. Το συμπέρασμα είναι ότι μπορεί ο έρως να μην κοιτά χρόνια, αλλά οι γυναίκες ζουν λιγότερα χρόνια εάν παντρευτούν μικρότερους άνδρες.

Οι Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν μια γυναίκα είναι 7 με 9 χρόνια μεγαλύτερη από το σύζυγο της, τότε έχει 20% υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Και φυσικά όταν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή ο άνδρας παντρευτεί μια μικρούλα, τότε κερδίζει χρόνια από το μέσο όρο ζωής του.

Πάντα όμως οι άνδρες ήθελαν έστω και για λίγο να έχουν μια σχέση με μεγαλύτερη γυναίκα
Πάντα όμως οι άνδρες ήθελαν έστω και για λίγο να έχουν μια σχέση με μεγαλύτερη γυναίκα
Η έρευνα έγινε από ερευνητές του Γερμανικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών «MaxPlanck» και βασίστηκε στη μετά- ανάλυση ιατρικών αρχείων περίπου δύο εκατομμυρίων ζευγαριών από τη Δανία.

Η έρευνα έδειξε όμως και κάτι άλλο. Ότι και οι μικρότεροι άνδρες που παντρεύονται μια γυναίκα 7-9 χρόνια μεγαλύτερη τους, έχουν κατά 15% μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, σε σχέση με κάποιον που έχει ίδια ηλικία με τη σύζυγό του.

Τα χρηστά ήθη αγχώνουν μια μεγαλύτερη γυναίκα
Τα χρηστά ήθη αγχώνουν μια μεγαλύτερη γυναίκα
Ο δρ Sven Drefalhl, υπεύθυνος της μελέτης, εξηγεί πως τα αποτελέσματα αφορούν στατιστικά στοιχεία και αριθμούς και η ουσία, γιατί δηλαδή συμβαίνει αυτό, παραμένει ασαφής. Γιατί δηλαδή μια γυναίκα με μικρότερο άνδρα χάνει χρόνια; Τι συμβαίνει; Ποιες διαδικασίες επηρεάζουν;

Μια πιθανή ερμηνεία αφορά στα ψυχολογικά οφέλη που έχει ένας μικρότερος άνδρας από μια μεγαλύτερη ερωμένη και σύζυγο. Το ίδιο και για το αντίθετο. Δηλαδή οι μεγαλύτεροι σε ρόλο «μέντορα» δίνουν πολλά ψυχολογικά «αβαντάζ» στους μικρότερους.

Ταυτόχρονα όμως μια μεγαλύτερη γυναίκα που θα παντρευτεί έναν μικρότερο άνδρα και θα πάει κόντρα στα κοινωνικά ήθη, θα της δημιουργήσει έστω και δίχως να το καταλάβει ποτέ ένα άγχος που όσο ευτυχισμένη και εάν είναι, θα την κατατρώει αργά και ύπουλα. Αυτό εικάζουν ότι μπορεί να έχει επιπτώσεις στο προσδόκιμο της ζωής της.
http://www.invitromagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου