Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

10 μουσικοί λόγοι για να μην ξεχάσουμε ποτέ τον Τζο Κόκερ

Τα τραγούδια του Τζο Κόκερ που αξίζει να θυμηθούμε. Ο σπουδαίος τραγουδιστής πέθανε, αλλά η φωνή του δεν θα σιγήσει ποτέ!!

Η βραχνή φωνή του Τζο Κόκερ σίγησε μετά από 50 χρόνια καριέρας. Σπουδαίος σύγχρονος μπλουζίστας με καταγωγή από την εργατική τάξη μιας και ξεκίνησε σαν υδραυλικός και τεχνικός δικτύων φυσικού αερίου.

Ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης άρχισε την εμβληματική πορεία του στη ροκ και στην blues τη δεκαετία του '60, από τις....
τοπικές παμπ του Σέφιλντ, απ΄ όπου και καταγόταν.

Τραγούδησε τεράστιες επιτυχίες όπως το You are so beautiful, το Unchain My Heart, το Summer in the City αλλά και το With a Little Help From My Friends των Beatles.



Η εκτέλεση του Κόκερ στο With a Little Help From My Friends επιλέχθηκε για την τηλεοπτική σειρά "The Wonder Years". Θεωρήθηκε άλλωστε ένας από τους μεγαλύτερους "μάστορες" των διασκευών στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, κάνοντας τα τραγούδια που ερμήνευε, δικά του.

Μετά την είδηση του θανάτου του, ο ατζέντης του Μπάρι Μάρσαλ δήλωσε: "Αναμφίβολα, ήταν ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της ροκ και της σόουλ που έβγαλε ποτέ η Βρετανία".

Το 1983 βραβεύθηκε με Grammy για το τραγούδι "Up Where We Belong" και το 2007 έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στη μουσική. Είχε άλλωστε υπογράψει 40 προσωπικούς δίσκους και πραγματοποίησε δεκάδες παγκόσμιες περιοδείες στην καριέρα του η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Τη δεκαετία που αποτέλεσε και εκείνος, μια από τις εμβληματικές παρουσίες στο θρυλικό Γούντστοκ.



Το Unchain My Heart είναι από τα τραγούδια που ακούστηκαν και ακούγονται όσο λίγα στην Ελλάδα, όπως και το You can leave your hat on από την ταινία 9 1/2 εβδομάδες.



Η εταιρεία Marshall Arts του Μάρσαλ δεν έδωσε καμία άλλη επίσημη διευκρίνιση για τον θάνατο του πολυβραβευμένου τραγουδιστή. Όπως μεταδόθηκε πάντως από τον διεθνή Τύπο τη Δευτέρα, ο Κόκερ είχε προσβληθεί από καρκίνο στους πνεύμονες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε 97ο μεταξύ των 100 σπουδαιότερων τραγουδιστών όλων των εποχών. Σε αντίστοιχη λίστα το βρετανικό Mojo τον κατέταξε στην 58η θέση.

Το Feelin' Alright έχει ψηφιστεί σαν το καλύτερο του τραγούδι από τους οπαδούς του:


http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου