Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Αποσύρθηκε η φανέλα του Πέτζα Στογιάκοβιτς - Ύψιστη τιμή για τον Mr Τρίποντο!

Η φανέλα με το νούμερο «16» θα μείνει για πάντα στην οροφή του γηπέδου των Σακραμέντο Κινγκς προς τιμήν του Πέτζα Στογιάκοβιτς.

Η ομάδα του Σακραμέντο την απέσυρε σε ειδική τελετή που έγινε στο ημίχρονο του αγώνα με τους Θάντερ, με τον Σέρβο (αλλά με....
 ελληνική καρδιά) παλαίμαχο πλέον άσο να αποθεώνεται και να συγκινείται.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είστε οι πιο… θορυβώδεις οπαδοί του κόσμου. Σας αγαπώ», είπε από το μικρόφωνο ο Στογιάκοβιτς, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Αλέκα Καμηλά, αλλά και τα παιδιά τους. Με την παρουσία τους τίμησαν τον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ και αρκετοί πρώην συμπαίκτες του, ανάμεσά τους ο Βλάντε Ντίβατς, ο Μάικ Μπίμπι, ο Μπόμπι Τζάκσον, ο Νταγκ Κρίστι και ο Σκοτ Πόλαρντ.


Ο Πέτζα πέρασε επτάμισι σεζόν στους Κινγκς, που τον είχαν επιλέξει στο νούμερο 14 του ντραφτ το 1996. Έπαιξε σε 518 αγώνες με την ομάδα έχοντας 1.070 τρίποντα, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία τους, ενώ με 9.498 πόντους είναι έκτος σκόρερ. Έπαιξε σε τρία All Star Game (2002-2004) κερδίζοντας δύο φορές το διαγωνισμό τριπόντων και τη σεζόν 2003/04 ήταν τέταρτος σε ψήφους για το βραβείο του MVP έχοντας 24,2 πόντους, 6,3 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα. Το 2002 έφτασε με τους «βασιλιάδες» στους τελικούς της Δύσης, προτού η ομάδα του αποκλειστεί με 4-3 από τους μετέπειτα πρωταθλητές Λέικερς.



Η φανέλα του Πέτζα, που έπαιξε ακόμη σε Ιντιάνα, Νέα Ορλεάνη, Τορόντο και Ντάλας κατακτώντας με τους Μάβερικς το πρωτάθλημα το 2011, είναι η τέταρτη που αποσύρεται από τους Κινγκς μετά από αυτές των Βλάντε Ντίβατς (21), Κρις Γουέμπερ (4) και Μιτς Ρίτσμοντ (2).


  http://topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου