Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ναυτιλία

ΟΛΠ: Χέρι βοηθείας από την Cosco με 400 χιλ.containers


Σχέδιο στα σκαριά έχει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργος Ανωμερίτης ώστε να πείσει τις Cosco και MSC να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να έρθουν ακόμη περισσότερα φορτία στο λιμάνι του Πειραιά τόσο στην προβλήτα Ι που θα διαχειρίζεται ο ΟΛΠ, όσο και για την προβλήτα ΙΙ που θα διαχειρίζεται η Cosco Pacific.

Ο Γ. Ανωμερίτης έχει στόχο να κάνει εμπορικές συμφωνίες τόσο με τη ΣΕΠ - Cosco όσο και με τρίτους, για τη διασφάλιση της αύξησης των μεταφερόμενων φορτίων και της ανάδειξης του ρόλου του λιμανιού του Πειραιά. Το σχέδιο αυτό προϋποθέτει τη συνεργασία με τη ΣΕΠ - Cosco.

Bέβαια η Mediterranean Shipping Company, είναι το κλειδί για τη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά Α.Ε. και η Cosco Pacific αναζητούν φόρμουλα συνεργασίας στους προβλήτες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων ΙΙ που είναι της Cosco και Ι που είναι του ΟΛΠ για να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους.

Ο ΟΛΠ και η Cosco έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη MSC. Μια συνεργασία η οποία θα έχει πάρει πρώτα την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να μην επαναληφθεί πιθανή καταδίκη των εμπλεκομένων μερών για παραβίαση των κανόνων των ελεύθερου ανταγωνισμού.

Επίσης, συζητείται να επιτευχθεί συμφωνία που θα επιτρέπει στον ΟΛΠ να εξυπηρετεί 400.000 εμπορευματοκιβώτια που θα είναι μέρος διακινεί στα λιμάνια της Μεσογείου η Cosco. Tα containers αυτά θα εξυπηρετούνται μέσω της προβλήτας Ι, η οποία μετά την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, τη διαχειρίζεται ο ΟΛΠ.

Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν τους κινέζους να ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΟΛΠ ΑΕ στην Δραπετσώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου