Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ουρές στα πρατήρια βενζίνης και τα τελωνεία


Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης έχει μείνει η αγορά, ενώ εξαντλείται σταδιακά και η βενζίνη από την πλειονότητα των πρατηρίων. Ουρές σχηματίζονται στα βενζινάδικα για τη δυσεύρετη αμόλυβδη ή σούπερ αμόλυβδη. Εν τω μεταξύ, ουρές κοντέινερ σχηματίζονται στα τελωνεία.

Σύμφωνα με τον γγ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Αγγελο Τούντα, ο οποίος μίλησε στον BHMA FM 99,5 το πρωί της Παρασκευής, το 30% των πρατηρίων δεν διαθέτουν πλέον καθόλου βενζίνη, ενώ έχει εξαντληθεί εντελώς το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πιο απαισιόδοξα τα στοιχεία που παρείχε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, ο οποίος είπε ότι το 85% των πρατηρίων ήδη δεν έχει καθόλου καύσιμα.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η ζήτηση βενζίνης από τους ιδιοκτήτες ΙΧ έως το απόγευμα της Παρασκευής δεν θα υπάρχει σταγόνα αμόλυβδης και σούπερ αμόλυβδης στα πρατήρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, περισσότερα από 2.000 κοντέινερ με προϊόντα που εισάγονται στην Ελλάδα, ή που προορίζονται για εξαγωγή δεν φθάνουν στον προορισμό τους, καθώς παραμένουν μπλοκαρισμένα στα τελωνεία.

Οι τελωνειακοί έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την απεργία τους έως την Τετάρτη, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ή όχι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.
Πηγή : NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου