Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Οι μεσήλικες μπαμπάδες κάνουν πιο υγιή παιδιά, έδειξε έρευνα


Tι κοινό έχουν η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και η Χάιντι Κλουμ; Η ηθοποιός και το μοντέλο επέλεξαν συντρόφους άνω των 50 για να αποκτήσουν παιδί, και μάλιστα όταν τις χώριζε από εκείνους ηλικιακό χάσμα άνω των 20 ετών. Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι ορθώς έπραξαν. Όχι για το ηλικιακό χάσμα που τις χώριζε από τους συντρόφους τους- ο Μάικλ Ντάγκλας ήταν 56 και η Τζόουνς 31 όταν γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί και η Κλουμ 30 όταν απέκτησε παιδί με τον 54χρονο Φλάβιο Μπριατόρε- αλλά για την ηλικία του πατέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας μεγαλύτερος άνδρας αποτελεί καλύτερη εγγύηση για τη γέννηση υγιούς παιδιού αλλά και για τη μετέπειτα εξέλιξή του.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα όσον αφορά στις επιπτώσεις της ηλικίας του πατέρα στην υγεία του μωρού. Οι ίδιοι επεσήμαναν πως οι πιθανότητες να γεννηθεί ένα παιδί με προβλήματα υγείας είναι περισσότερες όταν οι μπαμπάδες είναι κάτω των 20. Οι απόγονοι έφηβων πατέρων βρέθηκε πως αντιμετωπίζουν κατά 22% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στις πρώτες 4 εβδομάδες της ζωής τους και κατά 41% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν το πρώτο έτος, σε σύγκριση με τους νεαρούς που γίνονται μπαμπάδες αφού έχουν συμπληρώσει και τη δεύτερη δεκαετία, δηλαδή μετά τα 20.

Αντίθετα, στις περιπτώσεις που ο πατέρας ενός παιδιού είναι άνω των 40, αυτοί οι κίνδυνοι δεν ισχύουν. «Αν τα συμπεράσματά μας είναι σωστά, οι κοινωνικές τους επιπτώσεις μπορεί να είναι μεγάλες», τόνισε ο καθηγητής Σι Γου Γουέν, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Οτάβα στον Καναδά, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Ο ίδιος τόνισε πως κοινωνικοί παράγοντες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού. Για παράδειγμα, οι έφηβοι γονείς είναι πιο πιθανό να είναι φτωχοί σε σύγκριση με τους γονείς στα 40 τους, αλλά και λιγότερο μορφωμένοι. Η έρευνα των επιστημόνων δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Ηuman Reproduction»

Πηγή : rc-cafe

Υ.Γ Μιχαλάκη μην έχεις άγχος .... προλαβαίνεις !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου