Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ευρωπαϊκη λύση για την Ελλάδα προτείνουν Γαλλία και Γερμανία


Η γαλλική προεδρία και κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο ανακοίνωσαν τη συμφωνία των δύο χωρών για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ο Γάλλος προεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατέληξαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μία συμφωνία για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία θα υποβληθεί στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ανακοίνωσαν σήμερα η γαλλική προεδρία και κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δανεισμό της Ελλάδας από τα κράτη-μέλη με επιτόκια της αγοράς, ενώ προβλέπεται ότι τα περισσότερα κεφάλαια θα καλυφθούν μέσα από την Ε.Ε.

Επιπλέον, με ανακοινώσεις κυβερνητικών πηγών των δύο χωρών, το Παρίσι και το Βερολίνο υποστηρίζουν ένα συνδυαστικό σχέδιο διάσωσης (Ευρωζώνη- ΔΝΤ), το οποίο θα προσανατολίζεται τόσο στην υποβοήθηση της Ελλάδας, όσο και άλλων οικονομιών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος, μέχρι το βράδυ - μετά το κλείσιμο των αγορών- θα ανακοινωθεί η διάθεση βοηθείας ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα αποτελείται από κεφάλαια τόσο της ευρωζώνης όσο και του ΔΝΤ.

Πηγή : kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου