Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές;


Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ξανθιές γυναίκες μπορούν να κάνουν τους άντρες να χάσουν το μυαλό τους στην κυριολεξία.

Πειράματα έδειξαν ότι οι άντρες παρουσίασαν χειρότερες επιδόσεις σε τεστ μετά από την έκθεση τους σε φωτογραφίες ξανθών γυναικών.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι δεν αποσπάται μόνο η προσοχή των ανδρών αλλά πραγματοποιούν και μια υποσυνείδητη αντιγραφή του στερεότυπου της «χαζής ξανθιάς».

Οι ακαδημαϊκοί από το πανεπιστήμιο του Παρισιού X-Nanterre, εξέτασαν την ικανότητα των ανδρών να πραγματοποιούν τεστ γενικών γνώσεων μετά από την έκθεση τους σε γυναίκες με διαφορετικό χρώμα μαλλιών.

Μετά από την παραπάνω δοκιμασία, αποκαλύφθηκε ότι οι συμμετέχοντες που παρατήρησαν τις ξανθιές γυναίκες κατέγραψαν και τις χαμηλότερες επιδόσεις.

«Αυτό αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα διάφορα στερεότυπα απλά αντιγράφοντας τα,» σχολιάζει ο Thierry Meyer, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο.

«Σε αυτή την περίπτωση οι ξανθιές γυναίκες κατέχουν την δυνατότητα να κάνουν τους ανθρώπους να αντιδρούν με ένα πιο κουτό τρόπο, επειδή ακριβώς μιμούνται υποσυνείδητα το στερεότυπο της χαζής ξανθιάς.»

Πηγή : rc-cafe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου