Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ « FORΒES »


Ενας Μεξικανός ξεπέρασε Γκέιτς και Μπάφετ

Ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ κέρδισε φέτος από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Ουόρεν Μπάφετ την πρώτη θέση στον ετήσιο κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, ο οποίος δημοσιεύεται από το περιοδικό «Forbes». Έγινε έτσι ο πρώτος, εδώ και 16 χρόνια, που ηγείται της κατάταξης και δεν είναι πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάντως, ο φετινός κατάλογος δείχνει ότι τουλάχιστον οι δισεκατομμυριούχοι ξεπέρασαν την οικονομική κρίση: ο αριθμός τους ανά τον κόσμο αυξήθηκε από 793 πέρυσι, σε 1.011. Και η συνολική καθαρή περιουσία (ή αξία) τους αυξήθηκε επίσης σε 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια (από 2,4 τρισεκατομμύρια). Η μέση περιουσία τους αυξήθηκε κατά 500 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας τα 3,5 δισεκατομμύρια.

Λάτσης και Νιάρχος
Από ελληνικής πλευράς, την 144η θέση του καταλόγου των δισεκατομμυριούχων του «Forbes» καταλαμβάνει ο Σπύρος Λάτσης και η οικογένειά του (καθαρή αξία 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια) και την 488η ο Φίλιππος Νιάρχος (2 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο πρώτος ανέβηκε από την 149η θέση που βρισκόταν στον περυσινό κατάλογο, καθώς η καθαρή περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40%, σημειώνει το «Forbes» (πέρυσι είχε υπολογιστεί σε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο Φίλιππος Νιάρχος δεν περιλαμβανόταν στον περυσινό κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου