Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ράλι στο φίνις για την Wall Street


Σε νέα υψηλά 18 μηνών αναρριχήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο, πατώντας "γκάζι" την τελευταία ώρα των συναλλαγών με "καύσιμο" τις μετοχές του βιομηχανικού κλάδου αλλά και του κλάδου εμπορευμάτων. Τριψήφια άνοδο κατοχύρωσε τα τελευταία λεπτά πριν τη λήξη ο βιομηχανικός Dow Jones, στην ένατη -από τις τελευταίες δέκα- ανοδική του συνεδρίαση. Σε τροχιά να καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο του 2009 βρίσκεται ο τεχνολογικός Nasdaq.

Η αμερικανική αγορά "αναθάρρησε" μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ που υποχώρησαν σε μικρότερο βαθμό από ό,τι αναμενόταν το Φεβρουάριο, επιλέγοντας θετικό πρόσημο μετά το αναποφάσιστο άνοιγμα. Ακολούθησαν έντονες διακυμάνσεις, ωστόσο η αγορά επιτάχυνε την τελευταία ώρα των συναλλαγών, βρίσκοντας πάτημα στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που υπεγράφη από τον πρόεδρο Obama και πλέον γίνεται νόμος.

Ισχυρή απόδοση σημείωσαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου με τη μετοχή της Google να αποτελεί εξαίρεση, καθώς έχασε 1,5% μετά την απόφασή της εταιρείας να βάλει τέλος στην λογοκρισία των αποτελεσμάτων αναζήτησης στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου