Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


<span class=udra_681" border="0" width="681">
<span class=spetses2_681" border="0" width="681">

Υδρα - Σπετσες

Βόλτα στον Αργοσαρωνικό! ∆ύο νησιά µε Ιστορία και απερίγραπτη οµορφιά σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, ιδανικά για τα πιο αναζωογονητικά ταξίδια - αστραπή.

Το νησί των ζωγράφων
Μαγική είναι η εικόνα πλησιάζοντας το λιµάνι της Ύδρας. Εικόνα που έχει εµπνεύσει ζωγράφους και ζωγράφους, µε πρώτο τον µεγάλο Παναγιώτη Τέτση. Μια πόλη σε γκρι, µπλε και άσπρο, πραγµατικό αρχιτεκτονικό υπόδειγµα. Αυτό το µαγικό µέρος µας υποδέχεται µε φόντο τον Καθεδρικό Ναό στο κέντρο του λιµανιού. Το πολύβουο, γεµάτο χρώµα λιµάνι µας υποδέχεται και µας παρασέρνει στα καλντερίµια της πόλης.

Ο δρόµος µας βγάζει στο επιβλητικό Αρχοντικό του Κουντουριώτη και στα κανόνια του Προµαχώνα. Περνάµε από τη Σπηλιά, τους Μύλους, το Αυλάκι και καταλήγουµε στο Καµίνι, µία γωνιά όπου η περιφορά του Επιταφίου το Πάσχα αποτελεί µοναδική εµπειρία για τον επισκέπτη, αφού η ποµπή, µετά την περιφορά της στην πολιτεία, «λούζεται» στα νερά της θάλασσας. Η βόλτα µε τα πόδια ή µε το γαϊδουράκι σού επιτρέπει να επισκεφτείς όλες τις οµορφιές του νησιού. Το καραβάκι θα σε πάει στο Βλυχό, µια όµορφη οργανωµένη παραλία. Μετά το λιόγερµα ακολούθησε το στενό, πλακόστρωτο ανηφορικό δροµάκι που ξεκινάει δεξιά της Μονής της Θεοτόκου και σε βγάζει στην παλιά πόλη, την Κιάφα.

Το νησί της Μπουµπουλίνας
Αφήνοντας πίσω µας την Ύδρα, γραµµή για τις κοσµοπολίτικες Σπέτσες. Το άγαλµα της Λασκαρίνας Μπουµπουλίνας µάς υποδέχεται στην ιστορική Ντάπια, όπου βρίσκεται και το περίφηµο ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, που στέκει εκεί από τις αρχές του 20ού αιώνα. Γραφικά είναι τα cafés και ουζερί που βρίσκονται στην πλατεία, που είναι και το σηµείο συνάντησης των επισκεπτών. Λίγα µέτρα πιο πέρα, στην παραλιακή, φαντάζει πανέµορφο το κτίριο που υπήρξε η κατοικία του ευεργέτη του νησιού Σωτηρίου Αναργύρου.

Οι Σπέτσες φηµίζονται για την αρχοντιά τους, για τα βοτσαλωτά µε τα οποία είναι στρωµένοι οι δρόµοι, για τα αµυγδαλωτά, τις γραφικές τους παραλίες αλλά και για τη νυχτερινή τους ζωή. Ένα νησί ζωντανό όλες τις εποχές του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου