Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Αδυνατίστε τρώγοντας και πίνοντας χωρίς άσκηση.

Θέλεις να χάσεις βάρος, ενώ θα τρώς οτι θέλεις χωρίς να κάνεις άσκηση;

Οχι, δεν είναι μια διαφήμιση στο Internet - είναι πραγματική επιστήμη! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζήσεις για λίγο διαστημα σε μεγάλο υψόμετρο.

Επιστήμονες μετέφεραν 20 υπέρβαρους μεσήλικες άνδρες με το τελεφερίκ σε ένα σταθμό έρευνας στα 1.000 πόδια κάτω από την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Γερμανίας, Zugspitze.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας - μακράς διαμονής, οι άνδρες μπορούσαν να τρώνε και να πίνουν όσο τους άρεσε και ήταν απαγορευμένη μόνο η ασκηση. Η ομάδα μέτρησε το βάρος των ανδρών, το μεταβολικό ρυθμό, τα επίπεδα της πείνας και του κορεσμού ορμονών πριν, κατά και μετά την αποχωρησή τους απο το βουνό. Μετά από μια εβδομάδα έχασαν κατά μέσο όρο 3 κιλά. Ένα μήνα αργότερα, ήταν ακόμη 2 κιλά ελαφρύτεροι .

Τα δεδομένα έδειξαν οτι ετρωγαν περίπου 730 θερμίδες λιγότερες σε μεγάλα υψόμετρα από ό, τι έκαναν στα κανονικά υψόμετρα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα της λεπτίνης, ορμόνη του κορεσμού, αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η ορμόνης της πείνας, παρέμεινε αμετάβλητη. Ο Μεταβολικός ρυθμός τους αυξήθηκε σε σχέση με το ρυθμό σε κανονικό υψόμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου