Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


anafi1_681
anafi2_681

∆ιακοπες στην Αναφη

Ένα νησί κυκλαδίτικο, απλό και πανέµορφο για εσάς που θέλετε ξένοιαστες και ήρεµες διακοπές.

Mέχρι πριν από λίγα χρόνια ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν και επισκέπτονταν το νησάκι της Ανάφης. Στην πλειονότητά τους ψαροντουφεκάδες και λάτρεις της θάλασσας που ήξεραν καλά τι πλούτο κρύβει ο βυθός της. Όχι µόνο ο βυθός της όµως…

Άγρια οµορφιά
Πρόκειται για ένα µέρος µικρό µε µοναδική φυσική οµορφιά. Ολόγυρα η περιοχή είναι καµωµένη από βράχια, όπως και οι περισσότερες ακτές, ενώ οι θαλάσσιες κρυψώνες της διαθέτουν άφθονο ψάρι και χταπόδια λαχταριστά. Μικρή, λιλιπούτεια θα έλεγε κανείς, γυρίζεται όλη µε τα πόδια για να δείτε τις οµορφιές της από πρώτο χέρι.

Το νησί έχει πολιορκηθεί πολλάκις από πειρατές, γεγονός που γέννησε αµέτρητους θρύλους και ιστορίες για κρυµµένους θησαυρούς. Ο µόνος σίγουρος, κατ’ εµέ, θησαυρός είναι το ίδιο το νησί, που ακόµα σου προσφέρει ανάπαυλα και ξενοιασιά µέσα στη φύση. Και µην φανταστείς ότι δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή. Η Ανάφη έχει και µπαρ, και cafés, ακόµη και µία ντίσκο, τουλάχιστον µέχρι πρότινος. Εξάλλου οι νέοι την αγαπάνε ιδιαίτερα, οπότε καταλαβαίνεις ότι σφύζει από ζωή.

Βόλτα στο νησί
Γραφική είναι η Χώρα, που αµφιθεατρική πιάνει όλο το λόφο πάνω από το µικρό λιµάνι του Αγίου Νικόλαου, όπου βρίσκεται και µια όµορφη παραλία µε αµµουδιά. Εκεί βρίσκονται και τα περισσότερα καταλύµατα, καθώς και στον οικισµό Κλεισίδι µε την επίσης πανέµορφη παραλία. Το καΐκι θα σε πάει και σε άλλες ειδυλλιακές παραλίες ολόγυρα της Ανάφης. Όσο για το φαγητό, είναι σκέτη απόλαυση. Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι στα καλύτερά της στις ταβέρνες του νησιού.

Στη γραφική, πανέµορφη Χώρα θα βρεις και κάποια µαγαζάκια παραδοσιακά µε ελληνική τέχνη, χειροποίητα κεραµικά, καθώς και κοσµήµατα ή µαρµάρινα ειδώλια. Για σένα που είσαι φυσιολάτρης, αγαπάς τις µικρές ειδυλλιακές παραλίες, το φρέσκο ψάρι και τις ελληνικές λιχουδιές, η Ανάφη είναι το µέρος που πρέπει να πας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου