Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Διθύραμβοι για την Ισπανία από τα ΜΜΕ

Διθυραμβικά ήταν τα πρωτοσέλιδα του ισπανικού αλλά και του ευρωπαϊκού Τύπου για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τους «φούριας ρόχας» για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Το σύνολο σχεδόν των εφημερίδων πλέκει το εγκώμιο του Άντρες Ινιέστα που σκόραρε στο 116’ και χάρισε το τρόπαιο στην Ισπανία.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας «El Pais» έχει για πρωτοσέλιδο τίτλο: «Παγκόσμιοι Πρωταθλητές». Επίσης σημείωσε ότι η Ισπανία έδειξε την κλάση της απέναντι σε μια ομάδα που επιστράτευσε τη δύναμη για να την αντιμετωπίσει.

«Η Εθνική ομάδα έδειξε τι μπορεί να καταφέρει η Ισπανία όταν είναι ενωμένη» τόνισε η «ABC» και υπογράμμισε: «Αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία της χώρας που στην παρούσα φάση ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα».

«Πρωταθλητές-Πρωταθλητές. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είμαστε Παγκόσμιοι πρωταθλητές», αναφέρει στον τίτλο της η «Marca» και επισήμανε: «Το βίαιο παιχνίδι των Ολλανδών επηρέασε την ομάδα μας, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην καταφέρει να αποδείξει την ανωτερότητά της».

H «ΑS» έγραψε: «Η Ισπανία κατέκτησε το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο χάρη στο γκολ του Ινιέστα. Η νίκη ήταν δίκαιη απέναντι σε μία Ολλανδία που έπαιξε πολύ σκληρά», ενώ ο τίτλος στην πρώτη σελίδα είναι: «Η Ισπανία στον ουρανό».

«Ινιέστα και πρωταθλητές. Το γκολ στο 116ο λεπτό χάρισε στην Ισπανία το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο, απέναντι σε μια σκληρή Ολλανδία», αναφέρει η «Εl Mundo Deportivo» με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Πρωταθλητές Κόσμου».

Το βρετανικό δίκτυο «BBC» έγραψε: «Ο Ινιέστα οδήγησε την Ισπανία στη δόξα», ενώ η γερμανική «Bild» αναφέρθηκε στο χταπόδι Πολ. «Για ακόμα μια φορά ο Πολ προέβλεψε σωστά. Γκολ ο Ινιέστα και γιορτή για την Ισπανία».

Η ιταλική «Gazzetta dello Sport» στην πρώτη σελίδα της γράφει: «Κατακτητές. Η Ισπανία μετά το EURO κέρδισε και το Μουντιάλ». Η «Corriere dello Sport» έχει ως τίτλο: «Μουντιαλική Ισπανία. Ιστορικό το γκολ του Ινιέστα. Οι φούριας ρόχας έφθασαν στο θρίαμβο για πρώτη φορά στην ιστορία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου