Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Μόνο για γυναίκες

Patrick Dempsey ( Dr.Shepherd )

http://eplacencia.files.wordpress.com/2008/09/patrick_dempsey1_300_400.jpg
Καιρό έχουμε να μιλήσουμε για ωραίους άντρες…. Και μιας και τώρα προβάλλεται το αγαπημένο μου “Grey’s Anatomy” σε επανάληψη ο 5ος κύκλος στον ΑΝΤ1, ας πούμε για τον Dr McDreamy!!!

…ή κατά κόσμον Patrick Dempsey. O Patrick λοιπόν γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1966 στο Lewston, Maine, από την Amanda και τον William, οι οποίοι είχαν ακόμη 2 παιδιά. Το ταλέντο του φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία.

http://gordonandthewhale.com/wp-content/uploads/2009/11/patrick_dempsey_97.jpg















Στην εφηβία του διαγνώστηκε ως δυσλεκτικός και προσπαθούσε να τραβά το ενδιαφέρον στα πράγματα που έκανε καλύτερα, όπως χορό και ηθοποιία, αλλά και στα …“ζογλκερικά” – σε κάποιο διαγωνισμό για ζογκλέρ μάλιστα ήρθε δεύτερος!!! Ως ζογκλέρ, μονοκυκλιστής, κωμικός και μάγος περιόδευσε με το New England Vaudeville Circuit σε ηλικία μόλις 15 ετών.

http://imstars.aufeminin.com/stars/fan/patrick-dempsey/patrick-dempsey-20070816-298784.jpg

Το 1981 κέρδισε σε ένα Διαγωνισμό Ταλέντων, όπου τον “μπάνισε” ένας ατζέντης και του πρότεινε να κάνει δοκιμαστικό για έναν θεατρικό ρόλο. Μέχρι τα 21του περιόδευε με θεατρικούς θιάσους κι εμφανίστηκε σε αξιόλογες παραγωγές.

Το 1985 έκανε την πρώτη εμφάνιση στον κινηματογράφο στην ταινία “Heaven Help Us” και τον επόμενο χρόνο την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ως ηθοποιός (είχε εμφανιστεί παλαιότερα σε show του MTV ως ζογκλερ) στο “Fast Times at Ridgemont High”.

http://imstars.aufeminin.com/stars/fan/patrick-dempsey/patrick-dempsey-20070421-243606.jpg

Όντας πολύ δημοφιλής στα νεαρά κορίτσια, πρωταγωνίστησε σε αρκετές ρομαντικές – “ελαφριές” – κωμωδίες στη δεκαετία του ‘90, όπως το “Can’t Buy Me Love” και το “Loverboy”. Προσπαθώντας να αποτινάξει από πάνω του τη ταμπέλα του teen idol, στην επόμενη δεκαετία άρχισε να παίζει σε διαφορετικούς ρόλους – “Coupe de Ville”, “Mobsters”, “Run”. Επέστρεψε επίσης στο θέατρο καθώς και στην τηλεόραση, κι έκανε ακόμη και μια σκηνοθετική απόπειρα με το “Ava’s Magical Adventure”, η οποία όμως πέρασε απαρατήρητη…

Το γεγόνός ότι το κοινό τον είχε … ξεχάσει αναζητώντας ήδη τον επόμενο όμορφο πρωταγωνιστή καθώς και η δυσλεξία του, που δυσκόλευε πολύ την προετοιμασία του για τις ακροάσεις ρόλων, τον ώθησαν στην αναζήτηση δεύτερων ρόλων σε διάφορες δουλειές στην τηλεόραση (“With Honors”, “A Season in Purgatory”, “20,000 Leagues Under the Sea”, “Crime and Punishment”), όπου βρέθηκε δίπλα σε γνωστά ονόματα.

http://righttofashion.files.wordpress.com/2009/04/patrick_dempsey_versace2.jpg

Το 1998 στο “Will & Grace”, το κοινό φάνηκε πολύ δεκτικό στην ενήλικη εικόνα του Patrick και με τους επόμενους τηλεοπτικούς του ρόλους κατάφερε ακόμη και να προταθεί για Εmmy! Η καρίερα του άρχισε να ανεβαίνει και το ίδιο και η δημοτικότητά του, αν και δεν είχε φτάσει στο σημείο που ήταν 20 χρόνια πριν….

Το 2005, κάνει ακροάσεις για δύο “νοσοκομειακές” σειρές. Το House MD και το Grey’s Anatomy. Τον πρώτο ρόλο κέρδισε – ευτυχώς!!! – ο Hugh Laurie και όπως όλοι ξέρουμε ο Patrick έγινε ο αγαπημένος μας Dr Derek Sheperd – McDreamy, απογειώνοντας έτσι τη δημοτικότητά του.

Απόδειξεις γι’ αυτό; Υπέγραψε συμβόλαιο για 225.000 το επεισόδιο, αποτελεί το πρόσωπο της Avon για το αντρικό άρωμα καθώς και το νέο μοντέλο του οίκου Versace, και το τεύχος του People με τον ίδιο και τους δίδυμους γιούς του στο εξώφυλλο πούλησε τρελά!!!Στην προσωπική του ζωή, έχει να μετρά δύο γάμους, με τη Rocky Parker από το 1987 έως το 1994 – η οποία ήταν κατά 27 χρόνια μεγαλύτερή του…- και από το 1999 με την Jillian Fink, με την οποία έχει μια κόρη και δίδυμα αγοράκια.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι ο Patrick είναι ο ιδρυτής του Patrick Dempsey Center for Cancer Hope and Healing at Central Maine Medical Center, όπου νοσηλεύτηκε η πρώην καρκινοπαθής μητέρα του κι εργάζεται ως νοσηλεύτρια η αδερφή του.

Πηγή : blogotsarka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου