Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τους εξευτέλιζε επί μήνες

Η αστυνομία στις Μπαχάμες ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας τη σύλληψη του "ξυπόλητου ληστή" του νεαρού που έκλεβε αεροπλάνα, αυτοκίνητα και σκάφη και πάντα κατάφερνε να διαφεύγει (Pic)

"Ο νεαρός, Colton Harris-Moore συνελήφθη νωρίς το πρωί της Κυριακής στο νησί Eleuthera" δήλωσαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας και πρόκειται ίσως για την πιο πολύκροτη σύλληψη των τελευταίων χρόνων, καθώς ο πιτσιρικάς είχε απασχολήσει τις Αρχές, καθώς έκλεβε αεροπλάνα και πολυτελή αυτοκίνητα από δισεκατομμυριούχους.

Οι έρευνες για τη σύλληψή του στράφηκαν στις Μπαχάμες, όπου ο Harris-Moore πέταξε με κλεμμένο αεροπλάνο από τις ΗΠΑ και κατά την προσγείωσή του, το αεροσκάφος συνετρίβη. Ήταν η τελευταία από μια σειρά ύποπτων κλοπών αεροσκαφών, πλοίων και αυτοκινήτων.

Ο ίδιος μάλιστα απέκτησε το ψευδώνυμο του "Ξυπόλητου Ληστή", καθώς πιστεύεται ότι έχει πραγματοποιήσει πολλές από τις ληστείες του, χωρίς παπούτσια.

Ο Harris-Moore μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα, Nassau και αναμένεται να παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές.

Ο έφηβος αποτελούσε στόχο της αστυνομίας των ΗΠΑ από το 2008 και κατηγορείται για τουλάχιστον τρία ταξίδια με κλεμμένα αεροσκάφη, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν είχε κάνει πτητικά μαθήματα.

Μόλις πριν από λίγες μέρες μάλιστα το FBI ανακοίνωσε 10.000 δολάρια αμοιβή για τη σύλληψη του Harris-Moore. Στο βιογραφικό του ο νεαρός έχει σειρά διαρρήξεων. Πριν λίγο καιρό, περιγελούσε την αστυνομία για την ανικανότητά της να τον συλλάβει, μέσω facebook.

Κατηγορείται επίσης για τις κατ' εξακολούθηση διαρρήξεις άδειων παραθεριστικών κατοικιών, με "λεία" τρόφιμα, ηλεκτρονικά είδη, αλλά και για χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών, προκειμένου να πληρώνει το φαγητό που παράγγελνε από ταχυφαγεία, ενώ κρυβόταν στο δάσος!

Πηγή : news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου