Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μία στις τρεις νεαρές γυναίκες ανοίγει το Facebook αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα

Νέα έρευνα κατέδειξε ότι το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας 18-34 ετών, αμέσως μόλις ξυπνήσει, ελέγχει το προφίλ του στο Facebook, χωρίς καν να έχει πάει στην τουαλέτα (!).

Το ασθενές φύλο εμφανίζει, σύμφωνα με την έρευνα του “Oxygen Media and Lightspeed Research”, μεγαλύτερη τάση εθισμού προς τις ιστοσελίδες δικτύωσης. Συμμετείχαν 1.605 ενήλικα άτομα, με τη διάρκεια της έρευνας να είναι δίμηνη (Μάιος-Ιούνιος).

http://mashable.com/wp-content/uploads/2010/01/female-facebook.jpg

Αναφορικά με τα εύρήματά της, περίπου το 21% των γυναικών ελέγχει το προφίλ του στο Facebook κατά τη διάρεια της νύχτας, ενώ την ίδια ώρα, το 42% θεωρεί ότι είναι ωραίο να δημοσιεύει φωτογραφίες κατά τις οποίες βρισκόταν σε κατάσταση μέθης (στην Ελλάδα δεν θα ίσχυε το ίδιο, διότι η έρευνα έγινε στη Βρετανία, όπου η σχέση με το ποτό είναι πολύ… στενή). Στο 79% αρέσει να δείχνει φωτογραφίες στις οποίες να φιλιέται με το σύντροφό του.

Το 85% χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα για να εντοπίζει άτομα με τα οποία, δεν έχει συναναστροφές στην πραγματική ζωή, αλλά αποτελούν φίλους του στο Facebook εξαιτίας παλαιότερης γνωριμίας τους, την ίδια ώρα που το 50% έχει φίλους, οι οποίοι πριν από την ιστοσελίδα ήταν παντελώς άγνωστοι.

Το 63% των χρηστών χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα ως εργαλείο δικτύωσης και ακόμα μεγαλύτερος αριθμός, ως εργαλείο ερωτικών γνωριμιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου