Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξίδια στην Ελλάδα

Η Ρόδος, είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί του Αιγαίου.

Από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ελλάδας, η Ρόδος παρουσιάζεται με δυο πρόσωπα, το μεσαιωνικό και το σύγχρονο. Η μεσαιωνική πόλη, δημιούργημα των ιπποτών του 14ου αιώνα διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση με τα ογκώδη κτίρια, τους λιθόστρωτους δρόμους, τις καμάρες και τις αψίδες. H μεσαιωνική πόλη έχει πολλά εστιατόρια, κέντρα και τουριστικά καταστήματα. Η σύγχρονη πόλη, έχει δυο λιμάνια, φαρδείς δρόμους, κέντρα διασκέδασης, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γραφεία τουρισμου και γενικά η Ρόδος έχει οτι ζητήσεις.

Τα τοπία και η φύση, το υπέροχο κλίμα με την μόνιμη ηλιοφάνεια, τα νερά οι παραλίες της Ρόδου, η βλάστηση, τα θαυμαστά μνημεία , οι λαϊκές παραδόσεις και η γραφικότητα, σε συνδυασμό με τις καλές χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες και την εντυπωσιακή τουριστική υποδομή, έχουν δώσει στη Ρόδο μια μοναδική γοητεία, αυτήν ακριβώς που ζητούν όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές στο διαμάντι του Αιγαίου.

Τοπικά προιόντα στη Ρόδο ειναι το εκλεκτό κρασί που παράγει, η περιοχή του Έμπωνα φημίζεται για τους αμπελώνες της από τους οποίους παράγεται το καλύτερο κρασί του νησιού. Επίσης, το χωριό Σιάννα φημίζεται για τη σούμα. Πρόκειται για ένα είδος ούζου, ακόμα το Cordiadolino είναι το παραδοσιακό ποτό της Ρόδου, ακόμα θα βρείτε χειροποίητα κεραμικά και υφαντά. Οι γυναίκες του νησιού διακρίνονται για το εξαιρετικό τους ταλέντο στην υφαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου