Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

F1 : Αλλαγές στη Σιγκαπούρη

Οι διοργανωτές του Grand Prix Σιγκαπούρης έκαναν ορισμένες αλλαγές στην πίστα του λιμανιού, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του 3ήμερου, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για λόγους άνεσης των οδηγών.... Μετά τα παράπονα των περασμένων ετών για αρκετές αναπηδήσεις, η άσφαλτος στρώθηκε ξανά μεταξύ των στροφών 3 και 7, αλλά και μεταξύ 14 και 19.

Το pitlane επίσης χαμήλωσε κατά ένα εκατοστό σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ώστε η είσοδος των μονοθεσίων στην πίστα να είναι πιο ομαλή. Το περίφημο chicane «Singapore Sling», στο οποίο είχε χάσει τον έλεγχο και είχε συγκρουστεί ο Kimi Raikkonen το 2008, διαφοροποιήθηκε. Ο σχεδιασμός της στροφής είχε δημιουργήσει αρκετούς ενδοιασμούς στους οδηγούς τα τελευταία 2 χρόνια. Επίσης τα κερμπ άλλαξαν ώστε το πέρασμα από εκεί να γίνει πιο προοδευτικό.

Εκτός των αλλαγών αυτών για λόγους ασφαλείας, οι διοργανωτές έκαναν κάποιες επιπλέον αλλαγές ώστε να βελτιωθεί η όψη της πίστας. Οι προστατευτικοί τοίχοι βάφτηκαν με φωτεινά χρώματα αλλά και οι έξοδοι διαφυγής διακοσμήθηκαν.

Πηγή : frapesport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου