Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η απαγωγή της Ευρώπης. The rape of Europe

Το Thumbnail του Γιώργου Κουβαρά απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Μυθοπλασία για το shoot it στα Hong Kong International Mobile Film Awards

Στη Φοινίκη ζούσε κάποτε ένας βασιλιάς. Είχε τρεις γιους και μια κόρη ονόματι Ευρώπη. Ομορφούλα ήταν. Ο Δίας βλέποντας τη να διασκεδάζει με τις φίλες της σ΄ένα λιβάδι, θαμπώθηκε από την ομορφιά της, μεταμορφώθηκε σε λευκό ταύρο και την πλησίασε με πραότητα. Η Ευρώπη γοητευμένη από το σφριγηλό ζώο κάθισε πάνω στη ράχη του. Τότε ο ταύρος έτρεξε με ορμή προς τη θάλασσα, τη διέσχισε έως τη Κρήτη, κι εκεί ενώθηκε με την αθώα παιδούλα. Στη μυθολογία ενυπάρχει υλικό για τα καλύτερα άρλεκιν.

Η Ευρώπη βέβαια ενέπνευσε και την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.Το happy end όμως απουσιάζει, καθώς η ιδέα της Ευρώπης ξεθώριαζει. Φτιασίδια και μυθοπλασίες δεν καταφέρνουν να κρύψουν τις αποκοτιές της. Οδυνηρές ήττες βίωσαν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί στις τοπικές εκλογές. Ο playboy Μπερλουσκόνι δικάζεται για διαφθορά. Ενώ, η Πορτογαλία βρίσκεται στο χείλος του ΔΝΤ, το Βέλγιο είναι 289 μέρες χωρίς κυβέρνηση και η Ελλάδα ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.

Το Μεγάλο μας Τσίρκο ζει και βασιλεύει, επίκαιρο όσο ποτέ. Μόνο ο μεγάλος Ιάκωβος Καμπανέλλης έφυγε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου