Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φοβούνται αποστασιοποίηση βουλευτών για τα μέτρα και τη δανειακή σύμβαση;

Το olympia.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αρκετοί βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μην δώσουν την ψήφο τους σε θέματα που αφορούν τις μειώσεις των μισθών, ακόμα και να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ήδη αρκετοί από αυτούς έχουν έρθει σε επαφή με το olympia.gr, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία, έχοντας τη διαβεβαίωσή μας ότι δεν θα δημοσιευθούν τα ονόματά τους. Αυτές οι διαρροές φαίνεται πως έχουν φτάσει και στα αυτιά του Λουκά Παπαδήμου. Γι’ αυτό τον λόγο...
ο μεταβατικός πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες έκανε ιδιαίτερα αναφορά στους Έλληνες βουλευτές:

«Πιστεύω ότι σε τελική ανάλυση οι έλληνες βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους με βασικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας, και προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση, να ολοκληρώσει την προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή και με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και να επανέλθει σε μια τροχιά σταθερής και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Η εκτίμησή μου και η προσδοκία μου είναι ότι οι έλληνες βουλευτές αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξουν το καθήκον τους για το συμφέρον της χώρας.»


Η αναφορά απευθείας στους Έλληνες βουλευτές δεν είναι τυχαία, αφού έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη των τριών κομμάτων, ο Λουκάς Παπαδήμος θέλει να περάσει τα επαχθή μέτρα για την ελληνική κοινωνία (απολύσεις, μειώσεις μισθών κτλ. ), αλλά και να πετύχει την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, προκειμένου να επικυρωθεί και η πρώτη παράνομη δανειακή σύμβαση.

Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι κάποιοι βουλευτές σκέφτονται την παραίτηση από το βουλευτικό τους αξίωμα, αλλά είναι σίγουρο ότι υπάρχουν αρκετοί, όπως διαρρέεται από το Μαξίμου, προερχόμενοι κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, που σκέφτονται ότι στο (αυξημένο) ενδεχόμενο να μην επανεκλεγούν στις επερχόμενες εκλογές, αν δώσουν μια ακόμα «ευκαιρία» στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνική – και όχι μόνο – κατακραυγή.

Λέτε να είναι τυχαίες οι πιέσεις από την Ευρώπη και οι δηλώσεις για «σκληρές και δραματικές» διαπραγματεύσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου