Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σάκης Μπουλάς - Γιάννης Ζουγανέλης: Έτσι ξεκίνησε η φιλία τους

Τους ένωσε μια αποτυχημένη οντισιόν για τον Μάνο Χατζηδάκι και από τότε έγιναν αχώριστοι.

Μια αποτυχημένη και για τους δύο οντισιόν στάθηκε η αφορμή ο Σάκης Μπουλάς κι ο Γιάννης Ζουγανέλης να γίνουν φιλαράκια κι αυτή η φιλία να κρατήσει σαράντα ολόκληρα χρόνια. Όλα ξεκίνησαν το....
1973, τότε που ο Μάνος Χατζηδάκις έψαχνε να βρει νέους καλλιτέχνες που να μπορούσαν να παίζουν, να τραγουδούν και να γνωρίζουν μουσική.

Στην οντισιόν κατέφθασαν ο Σάκης Μπουλάς και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο Σάκης ήταν τότε… άγριο νιάτο. Μακριά μαύρα μαλλιά, μούσια κι ένα χαρακτηριστικό αμπέχονο. Τραγούδησε το τραγούδι «Αστέρι του Βορρά» και πραγματικά η φωνή του μάγεψε τον Μάνο Χατζηδάκι, ωστόσο η εμφάνισή του δεν βοηθούσε καθόλου...

«Είστε εξαίσιος τραγουδιστής. Ξέρετε, όμως, εμείς σε αυτή την παράσταση ψάχνουμε για το ρόλο του Αλκιβιάδη. Και ξέρετε ποιος είναι αυτός; Ο ωραιότερος των Ελλήνων εφήβων. Εσείς δυστυχώς νεαρέ μοιάζετε με τον Άρη Βελουχιώτη» του είπε χαρακτηριστικά.

Φεύγοντας από το καφεθέατρο «Πολύτροπο» όπου γινόταν η οντισιόν ο Γιάννης Ζουγανέλης τον πλησίασε για να του κάνει πλάκα που τόλμησε να πει στον Μάνο Χατζηδάκι πως το όργανο που παίζει είναι η φλογέρα. Αυτό το πείραγμα ήταν το μοιραίο για μια φιλία που ξεκινούσε και έμελλε να κρατήσει σαράντα ολόκληρα χρόνια.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου