Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Avatar: 13 hints για την υπόθεση της ταινίας



Το Avatar είναι η ταινία που έχει κόψει τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία του σινεμά. Διαβάστε 13 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για την υπόθεση της ταινίας που θα γίνει τριλογία.

Ο τίτλος της ταινίας Avatar, που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις και έχει πάρει καλές κριτικές, στηρίχθηκε στον εικονικό εαυτό με τον πρωταγωνιστή Σαμ Γουόρθινγκτον να δημιουργεί το avatar του για να επιβιώσει στον κόσμο των Na’vi στον πλανήτη Πανδώρα. Το σενάριο μας μεταφέρει στο 2154 μ.Χ και θέλει τον Τζέικ Σάλι να ταξιδεύει στον μακρινό πλανήτη Πανδώρα, όπου οι άνθρωποι έχουν κάνει βάση. Ο Τζέικ Σάλι κάνει αναγνωριστικές αποστολές στον αφιλόξενο πλανήτη, όχι όμως με το αληθινό του σώμα αλλά μέσω του avatar του. Ο Τζέικ με την επιστήμονα δρ Γκρέις, ρόλο που ενσαρκώνει η Σιγκούρνι Γουίβερ, δημιουργούν τα Na’vi avatar τους χρησιμοποιώντας το DNA και προηγμένες τεχνολογίες. Αποκτούν δηλαδή το γαλάζιο-μοβ πανύψηλο σώμα των κατοίκων της Πανδώρας και τη μεταλλαγμένη μορφή τους, που μοιάζει με αιλουρειδές. Στο πρόσωπό τους διακρίνονται τα αληθινά χαρακτηριστικά τους, ενώ διατηρούν στο 100% τη συνείδησή τους και τον χαρακτήρα τους.

Όση ώρα ζουν στον κόσμο των Na’vi και τα avatar τους είναι σε κίνηση, τα αληθινά τους σώματα βρίσκονται σε έναν ειδικό θάλαμο σε λήθαργο. Ζώντας σε παράλληλους κόσμους, ο Τζέικ παρατηρεί τις ομοιότητες και τις διαφορές στην κοινωνία αυτών των πλασμάτων, τους οποίους οι άνθρωποι ονομάζουν «άγριους» και «πρωτόγονους». Στον γεμάτο ζωή και χρώμα κόσμο τους ο Τζέικ Σούλι αρχίζει να βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι. Μπορεί να είναι κατάσκοπος των ανθρώπων, αλλά σύντομα γοητεύεται από τον απλό και ουσιαστικό τρόπο ζωής των ντόπιων του πλανήτη Πανδώρα. Μαθαίνει να ζει μαζί τους, ταυτίζεται, ερωτεύεται και τάσσεται στο πλευρό τους, όταν ο άνθρωπος έρχεται να καταστρέψει τον γαλήνιο και ειρηνικό κόσμο τους. Διαβάστε 13 πράγματα για το Avatar:


1. Η διάρκεια της ταινίας είναι 162 λεπτά. Yπάρχουν και άλλες σκηνές οι οποίες θα μπουν στο DVD, όπως η σκηνή που ο Τζέικ κάνει έρωτα με την αγαπημένη του, τη Νεϊτίρι, την οποία ενσαρκώνει η Ζόε Σαλντάνα.
2. Για την πραγματοποίηση του «Avatar» δούλεψαν πάνω από χίλια άτομα, ενώ το κόστος της παραγωγής έφθασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Είναι η πιο ακριβή παραγωγή που έχει γίνει ποτέ.
3. Για να γυριστεί χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 200 κάμερες.
4. Έχει κάνει εισπράξεις 450 εκατ. δολαρίων μόνο στην Αμερική, ενώ παγκοσμίως έχει ξεπεράσει κατά πολύ το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
5. Η κίνηση των πρωταγωνιστών στον φανταστικό πλανήτη δεν είναι τυχαία. Κάθε βήμα τους μοιάζει με βήμα χορού καθώς έγινε με την καθοδήγηση χορογράφου από το περίφημο Cirque de Soleil.


6. Οι Na’vi μιλάνε τη δική τους γλώσσα, για να πουν “γεια” λένε “κάλτξι”.
7. Το όνομα του Βρετανού Σαμ Γουόρθινγκτον ήταν ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, πριν τελικά προτιμήσουν τον συμπατριώτη του Ντάνιελ Κρέιγκ.
8. Η πρωταγωνίστρια, Ζόε Σαλντάνα, πριν παίξει στο Avatar έπαιξε σε μία ακόμα ταινία επιστημονικής φαντασίας, το «Star Trek», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2009.
9. Ο μετρ των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, Στίβεν Σπίλμπεργκ, δήλωσε για το Avatar: «Είναι η πιο ωραία ταινία επιστημονικής φαντασίας από τον καιρό της ταινίας “Ο πόλεμος των Αστρων”».
10. Το avatar είναι για την ινδουιστική θρησκεία η ενσάρκωση ανώτερων όντων ή του Υπέρτατου Οντος (Θεού) στη Γη. Για παράδειγμα, ο Βισνού, ο Σίβα, ο Γκανέσα θεωρούν ότι έχουν έλθει στη Γη με μορφή avatar. Για τους ινδουιστές ακόμα και ο Χριστός και ο Μωάμεθ περιγράφονται ως avatar.
11. Avatar είναι και ο εικονικός μας εαυτός στο Internet. Οταν παίζει κάποιος παιχνίδια όπως το second life, πρέπει να φτιάξει έναν εαυτό ιντερνετικό, ένα πρόσωπο δηλαδή στο οποίο βάζει μαλλιά, μάτια, ρούχα και άλλα αξεσουάρ τα οποία τον εκπροσωπούν. Τότε δημιουργεί το avatar του, τον άλλο του εαυτό σε έναν άλλο κόσμο, φανταστικό.
12. Το Avatar προβάλεται τρισδιάστατα σε πολλές αίθουσες 3D της Ελλάδας με ειδικά γυαλιά.
13. Το Avatar θα γίνει τριλογία ενθουσιάζοντας τους φανατικούς θαυμαστές της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου