Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Παρίσι



ΠΑΡΙΣΙ


Το Παρίσι, γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός (Ville lumière), από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιφέρειας Île-de-France και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης.

Προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο που έρχονται να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική της πόλης, τα μνημεία της αλλά και τα πλούσια σε εκθέματα μουσεία του.


Ο ποταμός Σηκουάνας

Ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης είναι ο ποταμός Σηκουάνας ο οποίος χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη. Η νότια όχθη του Σηκουάνα, η οποία εκτείνεται από το Βοτανικό κήπο μέχρι το πεδίο του Άρεως, είναι μια μεγάλη περιοχή, από τις πιο ζωντανές του Παρισιού, με αμέτρητες επιλογές.

Μια περιήγηση στα στενά δρομάκια του Σεν Ζερμέν στο Καρτιέ Λατέν θα ήταν πολύ καλή ιδέα, ειδικά την ώρα που σουρουπώνει και οι φοιτητές της Σορβόνης γεμίζουν τα καφέ της περιοχής. Η βόρεια όχθη του ποταμού υπήρξε ο παραδοσιακός χώρος της αριστοκρατίας, από την εποχή του Καρόλου Εʼ.Τα παλάτια, οι πλατείες, οι κήποι, τα βαριά διακοσμημένα κτήρια και οι λεωφόροι τονίζουν αυτό το χαρακτηριστικό. Πολύ όμορφη είναι και η περιοχή από την πλατεία της Βαστίλης μέχρι την πλατεία Vosgue (Μαρέ), γεμάτη με γκαλερί τέχνης, το σπίτι του Β. Ουγκό και την πανέμορφη πλατεία.

Στις άκρες του καναλιού βρίσκονται πανέμορφα bistros, ιδανικά για μεσημεριανό και κρίνεται απαραίτητη μια βόλτα με ποταμόπλοιο, που φτάνει μέχρι την Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame).




Αξιοθέατα

Η «πόλη του Φωτός», του έρωτα, της τέχνης, των γραμμάτων, της κοσμικής ζωής και των ατέλειωτων απολαύσεων. Η πόλη μουσείο, με τα ιστορικά φημισμένα αξιοθέατα!!!!!

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι ο Πύργος του Άϊφελ, η Αψίδα του Θριάμβου, η Σακρέ Κερ στη Μονμάρτη, η Παναγία των Παρισίων, το μνημείο της Βαστίλλης, η Πλατεία Βαντόμ, η Πλας ντε Βοζ, τα μουσεία του Λούβρου, του Ορσαί, του Πικάσο, το μουσείο του Ροντέν, του Μπομπούρ με εκθέματα σύγχρονης τέχνης, το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, καθώς και το παλάτι των Βερσαλλιών λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι.

Λίγο νοτιότερα, στην Place de la Republique, βρίσκονται το Beaubourg και το Pompidou Centre, όπου φιλοξενούνται πολλές εκθέσεις τέχνης.






Φαγητό - Διασκέδαση

Η Γαλλική κουζίνα φημίζεται για τις λεπτές της γεύσεις

Για πιο οικονομικές προτάσεις υπάρχουν εκατοντάδες παραδοσιακές brasserie, τα Bistrot Romain, τα Hippopotamus όπου οι τιμές στα μενού ξεκινούν από 13 

Ένα γεύμα ή δείπνο όμως στο παραδοσιακό Le Procope στην Οdeon, στο les Deux maggots στο Σαιντ Ζερμαίν, στο Fouguetus στα Ηλύσια Πεδία, ή ακόμη και στο Ιούλιος Βερν του Άιφελ θα σας αφήσει μια ιδιέταιρη γεύση.Για το βράδυ οι επιλογές είναι πολλές. Ενημερωθείτε για τα τελευταία Hot Bars της πόλης αλλά μην παραλείψετε το πασίγνωστο πλέον Buddha Barκαι το φινετσάτο Kong.Τελευταία τα περίφημα τα Καμπαρέ του Παρισιού – Moulin Rouge, Lido, Crazy Horse, Paradis Latin.




Τι μπορείτε να γευθείτε: Ορεκτικά: σαλάτα μανιταριών, πικάντικο αβγό, καπνιστό σολομό, ένα κομμάτι χήνας, σούπες από σαλιγκάρια, τηγανητά βατραχοπόδαρα κ.α. Ψάρι- Κρέας :μπορείτε να διαλέξετε από πρόβατο, αρνί, βοδινό και χοιρινό. Τυριά απαραίτητο πιάτο (ποικιλία), στο τέλος του γεύματος με κόκκινο κρασί. Γλυκό: μούς σοκολάτα και πολλά άλλα γλυκά.

Τι μπορείτε να αγοράσετε: Αξίζει να περπατήσει κανείς αρκετά και να δει όσο πιο πολλά και ας μην αγοράσει τίποτα (όπως μόδα υψηλής ραπτικής (για όλες τις ηλικίες), αρώματα ή ακόμα και τα περίφημα γαλλικά τυριά, από τα πολυκαταστήματα Gallerie Lafayette, Aux Trois Quartiers, Au Printemps κ.α.)

Ψώνια

Αναμφίβολα η πόλη της Μόδας και της υψηλής αισθητικής.

Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες, εσείς δενέχετε παρά να τις αξιοποιήσετε και να επιδοθείτε σε ένα ακατάπαυστο shopping therapy στην επόμενη επίσκεψη σας στο


Galleries Lafayette – Το Λούβρο των πολυκαταστημάτων του Παρισιού με 75000 επώνυμες φίρμες.

Στις λεωφόρους Faubourg Saint Honoreκαι Avenue Montaigne, όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας στα πόδια σας . Gue Laroche, Christian Lacroix, Dior, Prada, Nina Ricci, Valentino, Louis Vuitton, κ.λ.π

Ωράρια καταστημάτων: Δευτέρα - Σάββατο: 09:30 - 18:30

Υ.Γ Πληροφορίες για το κολλητό μου το Γιώργο Φ που πάει Παρίσι.
Είσαι Οραίοοοοοοςςςςςςς!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου