Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Λεφτά… αισθήματα και οργασμός


Να είναι κάποια μαζί σου για τα λεφτά, το δέχομαι και το πιστεύω. Αλλά να φτάνει σε οργασμό ανάλογα με το πόσα μηδενικά έχει ο τραπεζικός σου λογαριασμός, δε μπορώ καν να το φανταστώ.

Κι όμως, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, η ευχαρίστηση που οι γυναίκες παίρνουν όταν κάνουν έρωτα συνδέεται και με το πόσο χοντρό είναι το… πορτοφόλι του συντρόφου τους. Μάλιστα, όσο πιο πλούσιος είναι ο γκόμενος, τόσο συχνότερα έχουν εκείνες οργασμό.

Οι δηλώσεις του ψυχολόγου Τόμας Πόλετ αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, καθώς πιστεύει ότι το φαινόμενο αυτό αποτελεί «εξελικτική προσαρμογή» βαθειά χαραγμένη στο γυναικείο εγκέφαλο και τις καθοδηγεί να διαλέγουν πλούσιους συντρόφους.

Παρά ταύτα, η έρευνα ανήκει στο συνεχώς αναπτυσσόμενο ρεύμα της εξελικτικής ψυχολογίας, το οποίο υποστηρίζει ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες έχουν γενετική προδιάθεση να «εκμεταλλεύονται» ο ένας τον άλλο προκειμένου να αξιοποιήσουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για την επιβίωση των γονιδίων τους.

Από την άλλη πλευρά, ο γυναικείος οργασμός -όπως φαίνεται- αποτελεί από μόνος του αντικείμενο πολλών ερευνών, καθώς δε φαίνεται να έχει κάποια αναπαραγωγική χρησιμότητα, αφού μία γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος ανεξάρτητα από το αν ένιωσε κάποια ηδονή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου