Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΚΟΥΡΟΣ ΚΡΟΙΣΟΣ της Αναβύσσου


Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή των Αθηνών είναι ο επιτύμβιος ΚΟΥΡΟΣ ΚΡΟΙΣΟΣ της Αναβύσσου που φιλοτεχνήθηκε στο τελευταίο τέταρτο του 6ου αιώνα π.χ., από τους αρχαιολόγους θεωρείτε ο ομορφότερος και ο πλέον καλλίτεχνος ΚΟΥΡΟΣ που έχει ανευρεθεί αφού είναι πιο έντονη η αίσθηση της οργανικότητας και της κίνησης.

Ανατολικά από το Kouros surf club και στο μέσον του κόλπου εδώ και δεκάδες αιώνες υποθαλάσσια βρίσκεται η αρχαία πόλη των Αλυκών της Αναβύσσου. Η περιοχή είχε επιλεχθεί από τους αρχαίους προγόνους μας και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 ως τους πλέον παραγωγικούς παραθαλάσσιους τόπους για εξόρυξη αλατιού και είχε αναδείξει την περιοχή σε ένα από τα εμπορικά κέντρα της Αττικής αφού διέθετε εμπορικό οδικό δίκτυο και δικό της λιμάνι.

Ο κόλπος της Αναβύσσου τις τελευταίες δεκαετίες έχει επιλεχθεί από τους windsurfers ως ένας από τους καλλίτερους σερφότοπους της Αττικής, αφού όλη τη διάρκεια του χρόνου μπορεί κανείς να απολαύσει το αγαπημένο του σπόρ, το χειμώνα με τους ισχυρούς νοτιάδες να απογειώνεται πάνω από τα κύματα και από νωρίς την άνοιξη με τις πρώτες ζέστες που ξεκινάει το θερμικό φαινόμενο (μελτέμι) και μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου να ανεβάζει την αδρεναλίνη του με freestyle race και slalom windsurfing.

Ακόμα στο Kouros surf club λειτουργεί ένα πολύ όμορφο beach bar - restaurant ( BamBuena ), με καταπληκτικά κοκτέιλ και εξαιρετική ιταλική και όχι μόνο κουζίνα. Η Φούλα είναι η ψυχή του μαγαζιού. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Μη ξεχάσετε να φάτε πορτοκαλόπιτα !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου