Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Έβαλε 16 εμπρησμούς επειδή δεν τον πλήρωναν!

Στα χέρια της Πυροσβεστικής βρίσκεται 33χρονος μετανάστης τον οποίο εντόπισε περίπολος την ώρα που απομακρυνόταν από την περιοχή του αεροδρομίου της πόλης αμέσως μετά το ξέσπασμα της τελευταίας από τις πυρκαγιές.

Δεκαέξι εμπρησμούς ομολόγησε ένας 33χρονος οικονομικός μετανάστης από τη Βουλγαρία, που συνελήφθη χθες από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος στην Καλαμάτα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της πόλης.

«Δεν με πλήρωναν», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο έβαζε τις φωτιές. Δεν έχει εξακριβωθεί, ωστόσο, αν οι ισχυρισμοί του ευσταθούν ή όχι.

Ο 33χρονος συνελήφθη λίγη ώρα μετά τη 16η εμπρηστική ενέργεια, κοντά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Είχε προηγηθεί μπαράζ εμπρησμών στην ίδια περιοχή το τελευταίο διήμερο, με αποτέλεσμα να βγουν περιπολίες από υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, με σκοπό την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη. Συγκεντρώθηκαν επίσης πληροφορίες για τα άτομα που κινούνταν κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ή απομακρύνονταν από την περιοχή όταν ξεσπούσαν οι φωτιές.

Μόλις εκδηλώθηκε άλλη μία πυρκαγιά, οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, που περιπολούσαν, εντόπισαν τον 33χρονο οικονομικό μετανάστη που απομακρυνόταν από την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, τα χαρακτηριστικά του συνέπιπταν με τις περιγραφές μαρτύρων για τα άτομα που κυκλοφορούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου όταν είχαν εκδηλωθεί οι προηγούμενες πυρκαγιές και ως εκ τούτου ο 33χρονος προσήχθη ως ύποπτος. Εξεταζόμενος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν άργησε να ομολογήσει ότι αυτός ήταν ο δράστης του εμπρησμού που είχε σημειωθεί λίγη ώρα πριν από τη σύλληψή του και των εμπρησμών που είχαν γίνει τα προηγούμενα 24ωρα.

Εγινε μάλιστα αναπαράσταση και ο δράστης υπέδειξε όλα τα σημεία όπου είχε βάλει φωτιά. Σε μία από τις περιπτώσεις είχε βάλει διαδοχικά πέντε φωτιές σε διάστημα λίγων λεπτών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμούς από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, ενώ η έρευνα του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν δρούσε μόνος του ή αν είχε συνεργούς.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκονται από χθες στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά, προκειμένου να ερευνήσουν τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες αλλά και ενδείξεις ότι ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών.

Μάλιστα στην Κεφαλονιά είχαν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος κτηνοτρόφων το 2006 και το 2007 για πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στο νησί.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου