Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ροζ διαμάντι αξίας 23 εκατ. δολαρίων!

Ένα ροζ διαμάντι 14,2 καρατίων, που αποκαλείται "το τέλειο ροζ", πουλήθηκε για 23 εκατομμύρια δολάρια σε χθεσινή δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις (Christie's), κάνοντας λόγο για τιμή- ρεκόρ στην Ασία.

Ο αγοραστής, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, απέκτησε τον πολύτιμο λίθο που έχει ορθογώνιο σχήμα στην δημοπρασία στην οποία οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 78,9 εκατομμύρια δολάρια.

"Η υψηλότερη προσφορά έγινε για το φανταστικό (τέλειο ροζ) με το έντονο χρώμα" ανέφερε ο οίκος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για "το πιο ακριβό κόσμημα που πουλήθηκε ποτέ στην Ασία". "Το τέλειο ροζ είναι ένα φαινόμενο στον κόσμο των πολύτιμων λίθων", δήλωσε αξιωματούχος του Κρίστις. Η αξία του διαμαντιού πριν από την δημοπρασία είχε εκτιμηθεί στα 19 εκατομμύρια δολάρια.

Το κόσμημα, ωστόσο, δεν κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ της τιμής ανά καράτι, που σημειώθηκε το 2009 σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ όπου ένα διαμάντι πέντε καρατίων πουλήθηκε έναντι 10,8 εκατομμυρίων δολαρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου