Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ για … σκέψη

Δεν πιστεύω στην … σέξυ ξανθιά . Δεν κοιτάς την κάθε γυναίκα και … αποφαίνεσαι : “Αυτή , είναι σέξυ , εκείνη , δεν είναι” . Αυτό είναι κάτι , που πρέπει να το … ανακαλύψεις .
Alfred Hitchcok (Βρεττανός σκηνοθέτης)

.
————————————————————-
Ποτέ δεν εκτιμάς το σπίτι σου , παρά μόνον όταν το έχεις αφήσει , το χρήμα , παρά μόνον όταν το έχεις ξοδέψει , την γυναίκα σου , παρά μόνον όταν σε έχει εγκαταλείψει … Ούτε ακόμα και την σημαία της Πατρίδας σου , παρά μόνον , όταν την δεις να κρέμεται στην πρόσοψη , κάποιας … παράγκας , που παριστάνει το προξενείο της Πατρίδας σου , σε κάποια ξένη χώρα .
O. Henry (ψευδώνυμο του William Sydney Porter – Αμερικανός Συγγραφέας)
.
————————————————————–
Κάνει κανείς ορειβασία , γιατί είναι κάτι που του χρειάζεται … γιατί έτσι είναι φτιαγμένος . Οι βράχοι , οι πάγοι , ο άνεμος , και ο υπέροχος γαλάζιος ουράνιος θόλος , δεν είναι τα μοναδικά πράγματα , που βρίσκει ο ορειβάτης , πάνω στις βουνοκορφές . Ανακαλύπτει πράγματα , για το ίδιο του το σώμα και το πνεύμα , που τα είχε σχεδόν ξεχάσει , μέσα στην καθημερινή ρουτίνα της ζωής . Μαθαίνει για ποιά δουλειά είναι φτιαγμένα τα πόδια του , για ποιά τα πνευμόνια του , μαθαίνει τί εννοούσαν οι σοφοί του παλιού καιρού , όταν μιλούσαν για … “φρεσκάρισμα του πνεύματος” .
James Ramsey Ullman (Αμερικανός ορειβάτης – συγγραφέας)
.
————————————————————–
Όταν βρισκόμαστε συντροφιά με μυαλωμένους και μορφωμένους ανθρώπους , πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί , μήπως το παρακάνουμε και μιλάμε πάρα πολύ , γιατί σε μια τέτοια περίπτωση , χάνουμε δύο καλά : Την καλή τους γνώμη και την δική μας βελτίωση … κι αυτό , γιατί ό, τι έχουμε να πούμε εμείς , το ξέρουμε , ενώ ό, τι έχουν να πούνε εκείνοι , δεν το γνωρίζουμε .
Charles Caleb Colton (Άγγλος κληρικός – συγγραφέας και συλλέκτης)
.
——————————————————————–
Οι Κινέζοι ονομάζουν την Τύχη , … ευκαιρία και λένε ότι σου χτυπάει κάθε μέρα την πόρτα . Μερικοί την ακούν , άλλοι … όχι . Δεν αρκεί όμως , να ακούσεις το χτύπημα της … Πρέπει να της ανοίξεις την πόρτα για να μπει , να την καλοδεχτείς , να γίνετε φίλοι και να συνεργαστείτε . (Μ’ ακούς Κινέζε μου ; ή … περί άλλα τυρβάζεις ; )
Bernard Gittelson (Γερμανός συγγραφέας παραφυσικών και ολιστικών Επιστημών)
.
——————————————————————————–
Και τώρα , ας καθήσουμε να … σκεφτούμε .
Έχουν δίκιο ;… άδικο ;…
Έχουμε κάτι να προσθέσουμε ;… να συμπληρώσουμε ;
Ήσαν κάπου υπερβολικοί ;…
Κάπου μειονέκτησαν ;…
Ισχύουν αυτά και σήμερα ;… όχι ;…

Ας μην σκέφτονται μόνον αυτοί … Ας σκεφτούμε κι εμείς …
wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου