Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Το κουβέντα να γίνεται - Νικολός πετάει για...

...ΜΠΑΛΙ - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Kuta Denpasar : Η φήμη του νησιού ως τροπικού παραδείσου, ανταποκρίνεται απόλυτα, μόνο αν απομακρυνθείτε (αρκετά χιλιόμετρα!) από την ευρύτερη τουριστική περιοχή του Denpasar (πρωτεύουσα) και της Kuta. Οι δρόμοι γύρω από το Denpasar είναι συχνά μποτιλιαρισμένοι, η ρύπανση έντονη και η μετακίνηση εξαιρετικά δύσκολη. Η παραλία στην Kuta έχει τεράστιο κύμα, ιδανικό για surfers, πλήθος από φτηνά ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα, μεγάλα εμπορικά κέντρα, έντονη νυχτερινή ζωή που θυμίζουν μάλλον τριτοκοσμική έκδοση του Baywatch, παρά τροπικό παράδεισο.

Ubud : Ανάμεσα σε ορυζώνες και στις πλαγιές που σχηματίζουν οι ορεινοί όγκοι στο κέντρο του νησιού, το Ubud θεωρείται το πνευματικό κέντρο του νησιού. Υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, πολλοί ναοί και είναι ένα θαυμάσιο μέρος για περιπάτους στους γύρω οικισμούς, στους οποίους μένουν αρκετοί καλλιτέχνες, ζωγράφοι, γλύπτες που ειδικεύονται σε έργα παραδοσιακής τέχνης.


Άλλες περιοχές στο Μπαλί : H βόρεια πλευρά του νησιού είναι λιγότερο ανεπτυγμένη και αρκετά ψαροχώρια, όπως η Lovina, μεταβάλλονται γρήγορα σε μικρά τουριστικά κέντρα με μπαράκια και φτηνά ξενοδοχεία προσελκύοντας ταξιδιώτες που θέλουν να ξεφύγουν από την Kuta. Από τη Lovina, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς το ανατολικό και νότιο τμήμα του νησιού, δεν είναι απίθανο να φτάσετε σε χωριά που πολύ σπάνια επισκέπτονται τουρίστες και να γίνετε μάρτυρες των γνήσιων παραδοσιακών ινδουιστικών γιορτών. Στο κεντρικό τμήμα του νησιού που δεσπόζει ο ορεινός όγκος του όρους (και ηφαιστείου) Kawi, θα δείτε τις εικόνες του "αληθινού Μπαλί", με τρεχούμενα νερά, χωριά και ορυζώνες μέσα στη τροπική βλάστηση.
Υ.Γ Λεώ... ερχόμαστεεεεεεε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου