Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Το Πλανητάριο ανοίγει «Παράθυρα στο Σύμπαν»

Μια νέα παράσταση με τίτλο «Παράθυρα στο Σύμπαν» παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 3 Μαρτίου.

Η παράσταση παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης των τηλεσκοπίων από τον Γαλιλαίο μέχρι τα γιγάντια τηλεσκόπια του σήμερα και του αύριο, τόσο στην επιφάνεια της Γης όσο και στο Διάστημα, με σκοπό να περιγραφούν οι τρόποι και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι και αστροφυσικοί στην προσπάθειά τους να διερευνήσουν τα μυστικά του Σύμπαντος.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκουν στον κ. Παναγιώτη Σιμόπουλο, η μουσική στην κα Αριάδνη Μακίνον Άντριου, το κείμενο και η επιστημονική συνεργασία στον κ. Αλέξη Δεληβοριά, η επιστημονική επιμέλεια στον κ. Διονύση Σιμόπουλο και η τεχνική διεύθυνση στον δρα Μάνο Κιτσώνα. Τέλος, την αφήγηση κάνουν ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς στα ελληνικά και ο Τομ Αλεξόπουλος στα αγγλικά.....

Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει την έκθεση εικαστικών, με τον ίδιο τίτλο, της κ. Βασιλικής Σαργολόγου, η οποία θα φιλοξενείται στο διάστημα 3-27 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η έκθεση «Παράθυρα στο Σύμπαν» παρουσιάζει στο κοινό έργα εμπνευσμένα κατ' εξοχήν από το σύμπαν που μας περιβάλλει, σχέδια που άλλοτε θυμίζουν «αστρόπλοια», άλλοτε παραπέμπουν σε «φράκταλ» κι άλλοτε σε εικόνες βγαλμένες μέσα από ένα καλειδοσκόπιο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά : 10:00-20:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου