Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΓΥΝΑΙΚΑ / O KOK της Single.... Ένας σύγχρονος ΚΟΚ του dating, για να μην χαλάμε μόνες μας την πιάτσα!

Σήμερα που το σεξ δίνεται τόσο απλόχερα και η θάλασσα έγινε γιαούρτι, παρατηρείται ένα χάος στο dating.

Παράδειγμα 1: κάποιος που μπορεί να σε κυνηγά εβδομάδες για date, πολύ εύκολα σε γράφει την τελευταία στιγμή. Μάλλον γιατί του έκατσε άλλο στην πορεία…Σε ξανακυνηγά μετά για εβδομάδες, αλλά το θέμα είναι τι πρέπει να κάνεις εσύ μαζί του. Παράδειγμα 2: Εκείνος σου έχει ακυρώσει τρία απανωτά date μετά το πρώτο σεξ σας, αλλά σου στέλνει μήνυμα στο facebook στις 12 το βράδυ για να σε δει. Σωστά, πρόκειται για sex delivery στο σπίτι του. Κι είναι σούπερ η σεξουαλική επανάσταση, αρκεί όμως να τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το savoir vivre και ο σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου. Εκεί ακριβώς βάζει η καλή single έναν Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στους εραστές της. Για να ξέρουν με ποιαν έχουν να...
κάνουν, να μην χάνονται και να μην καταλήγει κι εκείνη στα αζήτητα.

To βράδυ που συντάξαμε τον ΚΟΚ, η φίλη μου η Μάνια ήταν heartbroken. Εντάξει, δηλαδή όχι ακριβώς heartbroken, μια εβδομάδα τον ήξερε, αλλά τον γούσταρε τρελά κι ένα heart attack από το πολύ πάθος το είχε όταν έκαναν σεξ. Κι ορίστε που χθες είχαν το δεύτερο date για σεξ και όχι μόνο δεν της τηλεφώνησε και δεν της απάντησε καν στο μήνυμά της ‘‘μα που είσαι μωράκι;’’ Φυσικά και θα της έλεγε σύντομα ένα παραμύθι, της έστειλε μήνυμα και δεν το έλαβε, τον τάραξε ο προπονητής του στην προπόνηση, τον πήρε ο ύπνος, τράκαρε, έχασε το κινητό του, ανακάλυψε ότι παρακολουθούν ξένοι κατάσκοποι το κινητό του και το πέταξε στα σκουπίδια, η ουσία όμως είναι μία: την έκλεισε Σάββατο βράδυ μέσα! Σε αυτό ακριβώς το κρίσιμο σημείο της ζωής της Μάνιας, συντάξαμε τον ΚΟΚ. ‘‘Κανόνας πρώτος: δεν κάνουμε σεξ στο πρώτο date‘‘. Όχι από συντηρητισμό, αλλά σήμερα που όλα τα καλά κορίτσια το δίνουν αμέσως, η bitch θα παιδέψει τον άντρα ακριβώς για να την σέβεται, ξεκαθαρίζει η Sherry Argov στο best seller “Why men love bitches”.

MISS NOBODY
‘‘Όχι, όχι, δεν φταίει ότι το έκανα από το πρώτο date μαζί του, δεν ήταν πρώτο date, ήταν δεύτερο‘‘ επέμενε η Μάνια. ‘‘Εφόσον με πήγε σπίτι κύριος κι έφυγε κι ούτε φιλί δεν ανταλλάξαμε αλλά μετά μου έστειλε μήνυμα ‘‘δε μπορώ να κοιμηθώ γιατί σε σκέφτομαι‘‘ οπότε ξαναμπήκε στο αμάξι να ξανάρθει σπίτι μου, ε, υπολογίζεται για δεύτερο date. Άσχετα αν έγινε το ίδιο βράδυ. Δηλαδή εσύ τι θα έκανες να έβλεπες το θεό να ανεβαίνει στην σκάλα της πολυκατοικίας, να βγάζει ένα ένα τα ρούχα του και να τα πετά κάτω; Θα του έκλεινες την πόρτα και θα φώναζες τον Θόδωρα τον διαχειριστή να τα μαζέψει;’’ Aυτά έλεγε η Μάνια, αλλά ορίστε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Πάνω που φόρτωνε πάλι για το χθεσινό στήσιμο, έρχεται μήνυμα (24 ώρες και δέκα λεπτά αργότερα) από εκείνον. ‘‘Πού είσαι εσύ μωράκι μου;” Δεν απάντησε. ‘‘Μωρό μου;” Και πάλι δεν απάντησε. Της έστελνε sms όλο το βράδυ και δεν την άφησα να απαντήσει ούτε σε ένα. Για την ακρίβεια, είχα καθίσει πάνω στο κινητό της, ενώ η Μάνια μουρμούριζε ‘‘έλα δώστο μου, ήταν από τους καλύτερούς μου εραστές, δε θέλω να τον χάσω‘‘. ‘‘Σε πέντε μέρες θα σε έχει πάρει τηλέφωνο‘‘ την καθησύχασα.

Πήρε σε τρεις. Γιατί έτσι είναι ένας άντρα που καταλαβαίνει ότι τον έχεις διαγράψει, βρίσκει ξανά το ενδιαφέρον του και σε κυνηγά. Και τότε της ζήτησε συγνώμη και της ζήτησε ένα καινούριο date και μια δεύτερη ευκαιρία. Κι ερχόμαστε στον δεύτερο νόμο του ΚΟΚ:. ‘‘Μην γίνεις ποτέ η Μητέρα Τερέζα του dating‘‘. Με λίγα λόγια, φέρσου καλά μόνο εκεί που σου φέρονται καλά. Kόβε αμέσως όσους δε σου απάντησαν ποτέ σε μήνυμα κι όσους δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο ραντεβού, η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς με λάθος άντρες. Οπότε στο επόμενο date που της ζήτησε, ήταν η Μάνια δεν πήγε ποτέ…

Οστόσο δυο εβδομάδες αργότερα ξαναβρέθηκαν, μετά από δισεκατομμύρια τηλεφωνήματά του. Κι από τότε μέχρι σήμερα δεν την έχει ξαναστήσει σε ραντεβού. Πώς; Με συχνά φτυσιματάκια. ‘‘Οι άντρες θέλουν δεν θέλουν ασφάλεια και προβλεψιμότητα, οι άντρες επιζητούν κάτι το συναρπαστικό, το επικίνδυνο και το απρόβλεπτ’’ γράφουν στο ‘‘He is just not that into you’’, οι Greg Behrendt και Liz Tuccillo. ‘‘Κανόνας τρίτος : κάντον να μη σε θεωρήσει ποτέ δεδομένη για το επόμενό του date κι έχε τον εσύ στην τσίτα’’. Γιατί στους άντρες αρέσει να κυνηγούν. Να μην ξέρουν αν μπορούν να σε έχουν.

OXI ΠΙΑ KABATZOΓΚΟΜΕΝΑ
H Mάνια πριν από αυτόν τον τύπο, είχε να κάνει με έναν άλλο που την υπολόγιζε για ευκαιριακό σεξ. Πάντα μα πάντα την έπαιρνε τηλέφωνο ή την έβρισκε στο facebook έντεκα το βράδυ για να βγουν. Την είχα συμβουλεύσει να του λέει ότι είναι έξω, έχει κανονίσει, έχει να ξυπνήσει νωρίς το επόμενο πρωί, οτιδήποτε, αλλά σίγουρα να μην πάει. Κι ότι να του κάνει σαφές ότι αν θέλει να την δει, να της δώσει συγκεκριμένο ραντεβού, την Τρίτη ας πούμε. Αλλά έρχονταν το βράδυ της Τρίτης και εκείνος πουθενά (είχα συμβουλεύσει τη Μάνια ότι εμείς δεν παίρνουμε τηλέφωνο, τους αφήνουμε να μας κυνηγάνε, όπως λέει το “He is just not that into you”). Eπέστρεφε Τετάρτη στο κινητό της με μια καλή δικαιολογία και αν μπορούσε να βρεθούν τώρα (στις έντεκα το βράδυ φυσικά, ούτε τάμα να ’χε κάνει). Οπότε θυμηθήκαμε κι αυτό και μπήκε ο κανόνας τέταρτος του dating: μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε θεωρήσει την καβάτζα του.

To θέμα είχε ξεκινήσει άσχημα απ΄ την αρχή. Της είχε δώσει εκείνος το τηλέφωνό του. ‘‘Αυτό που κάνει ένας άντρας όταν δίνει το τηλέφωνό του, είναι ένα μαγικό τρικ: φαίνεται σα να μας έδωσε αυτός το κοντρόλ της κατάστασης, την απόφαση αν θα του τηλεφωνήσουμε ή όχι. Στην πραγματικότητα, όταν το κάνουμε τελικά, εκείνος θα αποφασίσει αν θέλει να βγει μαζί μας, ή ακόμη κι αν θέλει να μας ανταποδώσει το τηλεφώνημα” γράφει ο Greg στο best seller του. Οπότε έχουμε κανόνα τέταρτο: ‘‘δεν παίρνεις ποτέ εσύ το τηλέφωνο ενός άντρα’’. Kαι ακολουθεί ο πολύ βασικός πέμπτος κανόνας: ‘‘Δεν ζητάς ποτέ εσύ date από έναν άντρα’’. Ποτέ, ακόμη και μετά από ένα χρόνο που βγαίνετε μαζί.

Η Μάνια όμως είχε πέσει στην παγίδα. Και του τηλεφώνησε. Οπότε εκείνος έχασε αμέσως το ενδιαφέρον του κυνηγού, εφόσον την έβαλε να τον κυνηγά εκείνη για date. Κανονικά date εννοώ, γιατί όταν ένας άντρας σου τηλεφωνά έντεκα το βράδυ για να σε δει, δεν είναι date, είναι bootycall. Αλλά υπήρχε κάποιος τρόπος να το ανατρέψει αυτό η Μένια και να φύγει από τον ρόλο της καβάτζας; Σύμφωνα με όλα όσα έχω διαβάσει και σύμφωνα με τις εμπειρίες μου, όχι. Αν το θέμα πάει γαργάρα απ΄ την αρχή, γαργάρα θα συνεχίσει κι όπως έχεις επιτρέψει σε έναν αγόρι να σε δει εξαρχής έτσι θα σε βλέπει. To μόνο που σου μένει σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να σώσεις έστω και τελευταία στιγμή την υστεροφημία σου. Πώς; Στο κεφάλαιο με ‘‘Eυκαιριακό Tηλεφώνημα Για Σεξ‘‘ του “Why men love bitches” μια φίλη της συγγραφέως, η Κρίσταλ, έβγαινε με έναν τύπο, τον Μπρετ, και ‘‘αφού είχαν τις ρομαντικές στιγμές τους‘‘ εκείνος δήλωσε πως ‘‘θέλει να δει κι άλλο κόσμο’’. Κι από τότε της έκανε μόνο bootycall.

‘‘Ok γλύκα’’ είπε η Κρίσταλ. ‘‘Δώσε μου πέντε λεπτά να βάλω τις ζαρτιέρες μου κάτω από το αδιάβροχό μου. Θα είμαι εκεί σε σαράντα λεπτά’’. H Κρίσταλ είχε ζητήσει επίσης από τον Μπρετ να την περιμένει το δρόμο, μέσα στη βροχή, με μια ομπρέλα, ώστε να μη μουσκέψει μέχρι να φτάσει στην είσοδο του συγκροτήματος. Και φυσικά δεν πήγε ποτέ στο date, ποιος νόμιζε ότι ήταν; Yπήρχαν ένα σωρό άλλοι άντρες εκεί έξω. Κανόνας τελευταίος και σημαντικότερος: ‘‘Κανένα πέος δεν είναι από χρυσάφι!’’.

(δημοσιεύτηκε στο Cosmopolitan, στην στήλη Sex ’n the Single Girl) 
santosight.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου