Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

163.340 ευρώ για χάρη του Μπομπ Σφουγγαράκη!

Αν σας κοροϊδεύουν στη δουλειά για τον τρόπο που μιλάτε, τότε μπορείτε πολύ απλά να τους κάνετε μήνυση και μάλιστα να ζητήσετε μεγάλο χρηματικό ποσό για αποζημίωση. Αυτό έκανε η Licia Faithful από τη Βραζιλία όταν στην ασφαλιστική εταιρεία όπου εργαζόταν οι συνάδελφοί της την έλεγαν «Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή»!

Η 31χρονη γυναίκα, που είναι μητέρα ενός παιδιού, πέρασε περίπου 18 μήνες κακομεταχείρισης στην εταιρεία AXA PPP Healthcare που εδρεύει στην πόλη Tunbridge Wells στο Kent της Αγγλίας. Η Licia που έχει καταγωγή από τη Νότιο Αφρική, έκανε μήνυση στους συναδέλφους της για ρατσιστική αντιμετώπιση απέναντί της, καθώς την κορόιδευαν για τον τρόπο που μιλάει.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο η Licia αποτελούσε το αγαπημένο θέμα συζήτησης και παιχνιδιού μεταξύ των συναδέλφων της, οι οποίοι της έκρυβαν τις σημαίες της Βραζιλίας που στόλιζαν το γραφείο της, ενώ το αφεντικό της, της απαγόρευσε να φοράει μια μπλούζα με το λογότυπο της χώρας της. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε στη δουλειά της, οι αγώνες και οι επιτυχίες της ποτέ δεν αναγνωρίζονταν, σε αντίθεση με άλλους που εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά ως μπόνους και δώρα.

Τα γέλια, οι κακίες και τα πειράγματα που της προκάλεσαν μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη, άγχος και αγοραφοβία, δε πτόησαν τη νεαρή γυναίκα, η οποία εκτός του ότι τους έκανε μήνυση, κατάφερε να κερδίσει με την τελική απόφαση 163.340 ευρώ για ρατσιστική συμπεριφορά. 
on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου