Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Αν ήταν καλλιτέχνες θα σάρωναν τα... όσκαρ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε το 13ο από τα 16 τρόπαια που έχει διεκδικήσει ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι σκοράροντας δύο φορές έφτασε τα 55 γκολ μέσα στο 2011 και η Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια συλλόγων, συντρίβοντας με 4-0 τη βραζιλιάνικη Σάντος, στον τελικό που διεξήχθη χτες στη Γιοκοχάμα, μπροστά σε 68.000 θεατές.

«Οι ποδοσφαιριστές μου είναι καλλιτέχνες. Κάθε έμπνευσή τους μπορούν να τη μετουσιώνουν μέσα στο γήπεδο. Εκαναν φανταστική εμφάνιση» δήλωσε πανευτυχής ο Γκουαρδιόλα που παρέταξε την ομάδα του χωρίς τους τραυματίες Νταβίδ Βίγια και Αλέξις Σάντσες. «Η Μπαρτσελόνα είναι η κορυφαία στον κόσμο. Δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί ν' αντεπεξέλθει απέναντί της. Αυτή την περίοδο είναι ακατανίκητη. Το ότι χάσαμε με 4-0 από αυτή την ομάδα, δεν είναι ταπεινωτικό» υποκλίθηκε στο....
μεγαλείο του αντιπάλου, ο τεχνικός της Σάντος, Μουρίσι Ραμάλιο.

Οι σκόρερ
Ο Μέσι άνοιξε το σκορ από ασίστ του Τσάβι (17') ο οποίος σκόραρε επτά λεπτά αργότερα μετά από μεταβίβαση του Ντάνι Αλβες. Ο Σεσκ Φάμπρεγας που λίγο νωρίτερα είχε δοκάρι, πέτυχε το τρίτο γκολ (45') φτάνοντας τα 11 τέρματα με την «μπλαουγκράνα» φανέλα. Το σκορ έκλεισε ο Μέσι (82'), ο οποίος έχει σκοράρει και στις 6 διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί στο 2011 (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Κύπελλο Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων). Ισοφάρισε έτσι την επίδοση που κατείχε από το 2009 ο συμπαίκτης του Πέδρο.

«Είναι υπέροχο να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Κάνουμε συχνά εμφανίσεις σαν τη σημερινή (σ.σ.: προχτεσινή), αλλά ίσως επειδή ήταν τελικός, αυτή φάνηκε πιο όμορφη» δήλωσε ο 24χρονος Αργεντινός σταρ που όπως όλοι οι συμπαίκτες του αφιέρωσε την επιτυχία στον άτυχο Νταβίδ Βίγια, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον ημιτελικό και χάνει την υπόλοιπη σεζόν.

Ο τελικός αποτέλεσε σκληρό μάθημα για τον 19χρονο Βραζιλιάνο αστέρα της Σάντος, Νεϊμάρ, που ασφυκτικά μπλοκαρισμένος, απέτυχε να δημιουργήσει αίσθηση. «Η Μπαρτσελόνα δεν παίζεται!» παραδέχτηκε.

ΑΛ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου