Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Στον αέρα ο τραπεζικός γάμος Alpha-Eurobank - Ποιά είναι η αιτία - Οι τελείως διαφορετικές εξηγήσεις των 2 τραπεζών

- Διαβάστε την ανακοίνωση της Alpha Bank.
- Λόγω PSI
δεν υπάρχουν ενδείξεις για το χρονοδιάγραμμα και την εξέλιξη της συγχώνευσης.
- Σε τελείως διαφορετικό κλίμα
η ανακοίνωση της Εurobank: ''Δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της συμφωνίας''
- Παρά τις εξελίξεις
πετάνε οι τραπεζικές μετοχές!

Με μία λιτή ανακοίνωση αλλά πλούσια σε μηνύματα η Alpha Bank λίγο πριν τις 11 π.μ. γνωστοποίησε πως....
ο τραπεζικός γάμος είναι στον αέρα, και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πότε και εαν θα πραγματοποιηθεί.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το κούρεμα της αξίας των ελληνικών ομολόγων, που δημιουργεί ανακατατάξεις στις ελληνικές τράπεζες.

Η Alpha Bank ουσιαστικά ανακοίνωσε πως ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δεν υπάρχει ούτε χρονοδιάγραμμα ούτε ενδείξεις για την εξέλιξη του τραπεζικού deal.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank
"Σε συνέχεια προηγουμένης ανακοινώσεώς της, η Alpha Bank ενημερώνει ότι, συνεπεία τρεχουσών μακροοικονομικών εξελίξεων με άμεσες επιπτώσεις επί του τραπεζικού τομέα (Private Sector Involvement – PSI), δεν δύναται επί του παρόντος να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα, και την εν γένει εξέλιξη, της συγχωνεύσεως αυτής μετά της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias.

Η απάντηση της Εurobank
Σε τελείως διαφορετικό κλίμα είναι η ανακοίνωση της Εurobank που βγήκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

''Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής της, η Εurobank δηλώνει ότι είναι σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγχώνευσης το συντομότερο δυνατόν, και εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της''.

Ενω δηλαδή η Alpha Bank δείχνει να φρενάρει λόγω του κουρέματος, την ίδια ώρα η Εurobank λέει επισήμως πως δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές, αιτία στο μπλοκάρισμα της συμφωνίας είναι η σχέση αανταλλαγής μετοχών μεταξύ των 2 υπό συγχώνευση τραπεζών, καθώς διαρρέεται πως η σχέση αυτή πρέπει να αναπροσαρμοστεί μετά την συμφωνία για το κούρεμα.

Η είδηση αυτή πάντως στο χρηματιστήριο οδηγεί σε κέρδη τη μετοχή της Alpha Bank και σε διακυμάνσεις τη μετοχή της Euro Bank.
 http://odysseaschios.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου