Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Νέα χαράτσια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Νομίζατε πως μετά το χαράτσι της ΔΕΗ ξεμπερδέψαμε;
Φόροι, τέλη και χαράτσια δίχως τέλος είναι προ των πυλών.

Αυτό είναι το σκηνικό που στήνεται για το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα.

Μέσα στο γενικότερο χαμό και τα μέτρα χωρίς λογική, οι «εγκέφαλοι» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων «θυμήθηκαν» πως δεν έχουν εισπράξει το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) για το 2009 και τους....
φόρους Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2010 και 2011, συνεπώς έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν τα ειδοποιητήρια για τους… οφειλέτες! Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας χτυπήσει ο ταχυδρόμος μάλλον δε θα είναι για καλό ωστόσο όπως αποκάλυψε έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις μέσα στο 2012 ενώ ένας στους έξι ομολόγησε αδυναμία πληρωμής των δόσεων του στεγαστικού δανείου.

Κατά τα άλλα, αναμένει το κράτος νέα έσοδα… Από ποιούς; Από αυτούς που δεν έχουν άλλα; Έχουμε χάσει πλέον κάθε παραγωγική λογική σ’αυτόν τον τόπο… Και όπως το πάνε, καλύτερα να μην έχεις δικό σου σπίτι αυτή την εποχή.
prionokordela.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου