Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Black March: «Μαύρος Μάρτιος» κατά των SOPA και ΡΙΡΑ

Αποχή από αγορές για ένα μήνα προτείνουν οι Anonymous, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των νομοσχεδίων κατά της πειρατείας, SOPA και PIPA.

Σε έναν «Μαύρο Μάρτιο» (Black March), έναν μήνα αποχής από αγορές που έχουν να κάνουν με έργα πνευματικής ιδιοκτησίας καλούν οι Anonymous, ζητώντας σε ανακοίνωσή τους που κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ να συμμετέχουν όσοι αντιτίθενται στα αμερικανικά νομοσχέδια κατά της πειρατείας, SOPA και PIPA, σε μία «στάση αγορών» που θα διαρκέσει από την 1η μέχρι την 31η Μαρτίου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:...

«Με τις συνεχιζόμενες εκστρατείες για το πέρασμα νόμων λογοκρισίας του Ίντερνετ, όπως η SOPA και η PIPA, και το κλείσιμο ιστοσελίδων όπως το Megaupload με κατηγορίες ‘πειρατείας’ και ‘συνωμοσίας’, ήρθε η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στα λόμπι των εταιρειών μουσικής, ταινιών και media.

Ο μόνος τρόπος είναι να τους χτυπήσουμε εκεί που τους πονάει. Στα κέρδη τους.
Ο Μάρτιος του 2012 αποτελεί το τέλος του πρώτου τριμήνου για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών. Μην αγοράσετε ούτε έναν δίσκο. Μην κατεβάσετε ούτε ένα τραγούδι, νόμιμα ή παράνομα. Μην πάτε να δείτε ούτε μία ταινία στο σινεμά, ή να κατεβάσετε μία κόπια. Μην αγοράσετε ούτε ένα DVD από τα καταστήματα. Μην αγοράσετε ούτε ένα βιντεοπαιχνίδι. Μην αγοράσετε ούτε ένα βιβλίο ή περιοδικό.

Περιμένετε να περάσουν τέσσερις εβδομάδες για να τα αγοράσετε τον Απρίλιο, δείτε την ταινία αργότερα κλπ. Αν κρατήσουμε για τέσσερις εβδομάδες, μάξιμουμ, τότε θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στα κέρδη των εταιρειών του χώρου των media και της διασκέδασης για το πρώτο τρίμηνο, ένα οικονομικό πλήγμα το οποίο με τη σειρά τους θα αντιληφθούν οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου, καθώς οι μετοχές θα καταρρεύσουν λόγω της τεράστιας απώλειας εσόδων.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να δώσει ένα σαφές μήνυμα: Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την προώθηση από πλευράς της βιομηχανίας των media νομοθεσιών οι οποίες θα επιβάλουν λογοκρισία στο Ίντερνετ» .

Η «μάχη» μεταξύ των πολεμίων και των υποστηρικτών των αμερικανικών νομοσχεδίων κατά της πειρατείας (SOPA και PIPA, Stop Online Piracy Act και Protect IP – Intellectual Property- Act) εξακολουθεί να μαίνεται εντός και εκτός του κυβερνοχώρου. Σε μία πρόσφατη εξέλιξη, στοχοποιήθηκε ο Τσαρλς Γκράσλεϊ, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από την Αϊόβα, του οποίου παραβιάστηκε ο λογαριασμός στο Twitter, από τον οποίο εστάλησαν μηνύματα στους 33.500 followers του μέχρι να επανακτηθεί ο έλεγχός του.

Ο χάκερ δημοσίευση μία σειρά μηνυμάτων, μεταξύ των οποίων ήταν και το «Αγαπητοί κάτοικοι της Αϊόβα, ψηφίστε κατά της ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement ), της SOPA και της PIPA, γιατί αυτός ο άνθρωπος, ο Τσακ Γκράσλεϊ, θέλει να λογοκριθεί το Ίντερνετ ΣΑΣ» .

Ο Γκράσλεϊ ήταν ένας από τους υποστηρικτές της PIPA, αλλά απέσυρε την υποστήριξή του προς το νομοσχέδιο την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τη θύελλα αντιδράσεων, των οποίων ηγήθηκαν η Wikipedia και η Google. http://himaira.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου