Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙΡΟΣ: Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

athens snow 200x140 ΚΑΙΡΟΣ: Χιόνια αύριο ακόμη και στο κέντρο της ΑθήναςΗ κακοκαιρία και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο στη χώρα μας.

Νεφώσεις με χιονόνερο στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη καθώς και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Βόρειων Κυκλάδων, θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Εύβοια, ενώ από το απόγευμα ενδέχεται....
πρόσκαιρα να ενταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πολύ ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 2 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -6 έως 2, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 4 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -5 έως 2 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου από 2 έως 6 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, ενισχυμένοι πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό σε πολύ θυελλώδεις.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην Πάρνηθα από το καζίνο και πάνω, ενώ ελαφρά χιονόπτωση παρατηρείται στην Πεντέλη. Συναγερμός έχει σημάνει στο δήμο Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το πολικό ψύχος.

Εκατοντάδες είναι οι άστεγοι που κατακλύζουν καθημερινά τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων προσπαθώντας να προφυλαχθούν από το πολικό ψύχος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δυο ξενώνες του δήμου στη Χαλκοκονδύλη 58 αλλά και στην πλατεία Κουμουνδούρου που είναι πλήρεις, καθώς φιλοξενούν περισσότερους από 160 άστεγου
Σε λειτουργία έχει τεθεί η τηλεφωνική γραμμή 1960, ενώ ανοικτοί παραμένουν: ο Πολιτιστικός Χώρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας, η Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6, η Λέσχη Φιλίας Κίου 5 στην Κυψέλη, και το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69.
«Οι υπηρεσίες του Δήμου κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την προστασία και την ανακούφιση των αστέγων, για πρώτη φορά σε συνεργασία με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο και αυτό είναι κέρδος για το Δήμο και την κοινωνία», δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Όπως τόνισε, ο δήμος έχει μια εμπειρία και διαθέτει υποδομές ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες συντονιστικά και βοηθητικά αναλαμβάνοντας ένα μέρος της ευθύνης.

Από αύριο ως και την Πέμπτη, χιόνια ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή. http://ierosagon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου