Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ποιο ήταν το πρώτο μουσικό βίντεο στην ιστορία;

Αν θεωρήσουμε βίντεο μουσικής μια ταινία μικρού μήκους με την ενσωμάτωση ενός τραγουδιού, που παράγονται για διαφημιστικό ή καλλιτεχνικό σκοπό τότε η πρώτη γνωστή εμφάνιση βίντεο με μουσική για διαφημιστικό σκοπό είναι πίσω λίγο πριν το 1900.

Οι Edward B. Marks και Joe Stern προσέλαβαν τον George Thomas και διάφορους καλλιτέχνες να προωθήσουν τις πωλήσεις του τραγουδιού "The Little Lost Child". Τότε ο Thomas χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία της εποχής, τράβηξε φωτογραφίες ανθρώπων να χορεύουν με τη μουσική του τραγουδιού. Τις έβαζε σε γυάλινες διαφάνειες και τις ζωγράφιζε με το χέρι.

Έτσι στο θέατρο έπαιζαν και τραγουδούσαν οι μουσικοί το "The Little Lost Child" ενώ στην οθόνη περνούσαν οι διαφάνειες με τους ανθρώπους που είχε φωτογραφίσει. Η πρώτη απόπειρα δεν ήταν και τόσο πετυχημένη αφού μία από τις εικόνες πέρασε ανάποδα στην οθόνη με αποτέλεσμα οι θεατές να γελάνε ασταμάτητα. Από τη δεύτερη όμως φορά έγινε πια δεκτό και όλα τα θέατρα μετά είχαν ανάλογο βίντεο πριν την έναρξη του προγράμματος.

Ακούστε το τραγούδι και δείτε τους στίχους.(δεν είναι το επίσημο βίντεο). 
http://aneiromai.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου