Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω, με φωνάζουν προδότη (βίντεο)

Το πολιτικό κόστος για τον ίδιο μετά την απόφαση για προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ περιέγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στο δρόμο, δεν μπορώ να βγω να πιω ένα καφέ με τη γυναίκα μου, έχω τον κόσμο να με φωνάζει προδότη», είπε ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος τονίζοντας πως....
και η προσφυγή στο μνημόνιο ήταν συλλογική απόφαση. «Μπορεί κάποια πράγματα να χρεώνονται σε ένα- δύο άτομα αλλά ήταν αποφάσεις συλλογικές, αποφάσεις υπουργικών συμβουλίων που όλοι συμμετείχαν», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Σχετικά με την υποψηφιότητά του είπε πως έχει ζητήσει το «αυτονόητο», δηλαδή να κριθεί, που είναι το «σωστό και το ηθικό για τον καθένα μας», όπως είπε.

Ο υπουργός διέψευσε πως υπάρχει πάγος στις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ ερωτηθείς εάν μετάνιωσε για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης απάντησε: « Ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να πάρει η χώρα το δάνειο και να μη χρεωκοπήσουμε, ήταν η αναγκαία συνθήκη για να στέκει η χώρα όρθια».

«Δεν θέλαμε το ΔΝΤ να μπει στην Ελλάδα, ζητούσαμε από τους Ευρωπαίους έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό και μας έλεγαν ‘πάρτε μέτρα’, παίρναμε αλλά δεν αρκούσε. Ήταν η μόνη μας επιλογή…», κατέληξε.

Μπράβο στη κ. Τσαπανίδου που δε μάσησε από τα ψέματα του Παπακωνσταντίνου δίνοντάς του αφοπλιστική απάντηση σε κάθε ερώτημα… Τι μιλάτε για πολιτικό κόστος κ. Παπακωνσταντίνου; Τι μας ενδιαφέρει εμάς; Αυτά που κάνατε στο λαό τα λογίζετε σαν πταίσματα και το μόνο που σαν ενδιαφέρει είναι η αυτοπροβολή σας και η δημόσια εικόνα σας; Όταν πήρατε την απόφαση για αυτά τα «όμορφα» μέτρα ρωτήσατε το λαό; Γιατί αν δε ρωτήσατε το λαό τότε δεν υφίσταται δημοκρατία! Μας λέτε ότι δε μπορείτε να πάτε για καφέ; Το παραμυθάκι σας αλλού! Πως δε μπορείτε όταν εσείς και όλο το συνάφι σας κουβαλάτε δίπλα σας σύσσωμη την αστυνομική δύναμη; Σταματήστε πια να γελοιοποιείτε τους εαυτούς σας έστω και την ύστατη στιγμή!  
Δείτε το εξοργιστικό βίντεο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου